Ilie Bolojan, asasinul culturii române din Bihor nu are regrete: Justiția a anulat desființarea Ansamblului Folcloric Crișana

0
199

Curtea de Apel Timișoara a decis anularea Hotărârii Consiliului Județean Bihor 158/2021, prin care a fost desființat Ansamblul Folcloric Crișana. După ce au pierdut la Tribunalul Bihor, foștii angajați de la Crișana au cerut strămutarea dosarului la Timișoara, unde s-a judecat apelul.

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, refuză să-și asume greșeala desființării ilegale a Ansamblului Crișana și afirmă că nu are niciun regret.

„Personal nu am niciun fel de regret legat de această situație. Atunci când faci reduceri de personal există riscul ca anumite hotărâri de consiliu, anumite proceduri de desfacere a contractelor de muncă să fie anulate, sau datorită unor vicii de formă, sau datorită unor proceduri care nu sunt aplicate ad literam, sau datorită deciziilor instanțelor. Deci totdeauna îți asumi un astfel de risc, problema este să vedem care a fost eficiența unor astfel de structuri în ultimii ani”, a declarat Bolojan pentru ebihoreanul.ro.

„Trebuie să vedem care este motivarea instanței, pentru că, din punctul nostru de vedere, s-au respectat toate procedurile legate de adoptarea acestei hotărâri. Probabil în 30 de zile vom primi motivarea, după aceea vom lua decizii, nu vă pot spune acum care vor fi. Va trebui să le adopte plenul Consiliului Județean”, a spus președintele instituției.

Președintele CJ Bihor a afirmat că, în opinia sa, după desființarea Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, „s-a dovedit că putem să funcționăm fără mari probleme și fără existența acestei forme de contracte de muncă cu durată nedeterminată în domeniul artistic”.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, nu este la prima ispravă de acest fel, după ce a desființat revista Familia, în care a debutat Mihai Eminescu, doar pentru a o reînființa fără personalitate juridică și sub controlul oamenilor săi. Aceeași metodă a contractelor pe perioadă determinată, care generează o dependență a artiștilor de factorul politic, a fost folosită și cu actorii din Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.