105 ani de la Eliberarea Oradiei

0
28

Azi, 20 aprilie 2024, în Oradea, s-au organizat o serie de evenimente prilejuite de sărbătorirea Eliberării Oradiei. Printre oficialități s-a aflat și doamna Lilla Debelka, vicepreședintele Partidului Republican din România, care a participat alături de colegii săi la ceremonia de depunere de coroane.
Evenimentul a fost dedicat sărbătoririi intrării trupelor române în Oradea, sub conducerea generalului Traian Moșoiu și a instaurării administrației românești în orașul de pe Crișul Repede, în urmă cu 105 ani.

Această ceremonie a avut drept scop comemorarea faptelor de curaj și a sacrificiului Armatei Române, care, în ziua Sfântă de Paște a anului 1919, a luptat pentru idealurile de libertate și independență. Prin intermediul acestui act istoric ne amintim, cu respect și cu recunoștință, de contribuția eroilor noștri la dobândirea demnității și a libertății naționale.

Anul 2024 marchează pentru noi un moment crucial în care ne angajăm să onorăm sacrificiul eroilor noștri prin exercitarea dreptului nostru democratic fundamental, acela de a alege.
Ne exprimăm hotărârea de a lupta pentru afirmarea valorilor fundamentale ale democrației și libertății în vederea asigurării prosperității tuturor românilor.

În acest moment solemn de reflecție ne unim într-un gând de recunoștință față de cei care și-au sacrificat viața pentru idealurile noastre comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.