Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat

0
373

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, și-a depus vineri demisia din funcție, în urma scandalului azilelor groazei din Voluntari.
Demisia intervine după ce Gabriela Firea (PSD) a afirmat în mod repetat că nu avea cunoștință de relele tratamente la care erau supuși bătrânii din unele centre și că nu avea nicio atribuție legală de avizare/control în cazul azilelor pentru bătrâni.
Decizia de a demisiona a survenit după ce Firea a purtat vineri o discuție la Palatul Victoria cu premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Firea este al doilea ministru PSD care plătește politic în scandalul azilelor groazei: ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a depus joi demisia din funcție.

Gabriela Firea se afla la al doilea mandat consecutiv de ministru, fiind numită prima oară în funcție pe 25 noiembrie 2021 în cabinetul Nicolae Ciucă și ulterior reconfirmată ministru în actualul Guvern Marcel Ciolacu.

La formarea Guvernului Nicolae Ciucă s-a vehiculat că Ministerul Familiei a fost înființat special pentru ca Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD și președinte PSD București, să ocupe un portofoliu ministerial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.