Kremlinul refuză să-l trimită pe Lavrov la summit-ul BRICS și riscă să fie arestat Putin

0
254

Rusia a respins solicitarea președintelui sud-african, Cyril Ramaphosa, ca în locul președintelui Vladimir Putin delegația Rusiei de la summitul BRICS din luna august să fie condusă de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vicepreședintele Africii de Sud, Paul Mashatile, într-un interviu acordat pentru ziarul Mail & Guardian.

Vicepreședintele Africii de Sud a menționat că discuțiile cu Putin despre prezența sa sunt în plină desfășurare. ‘Înțelegem că suntem obligați de Statutul de la Roma, dar nu putem să invităm pe cineva și apoi să-l arestăm ‘…’ Am fi fericiţi dacă nu ar sosi’, a susţinut Mashatile. India și Brazilia, la rândul lor, au respins opțiunea de a transfera summitul în China, a adăugat el.

Membrii guvernului sud-african i-au oferit lui Ramaphosa trei opțiuni pentru participarea delegației ruse. Potrivit primei variante, Putin să fie reprezentat la summit de ministrul rus de externe, potrivit celei de-a doua, Putin să ia parte la summit în format online, iar, potrivit celei de-a treia, să se solicite Chinei să găzduiască summitul BRICS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.