Ingrediente sunt necesare pentru musacaua cu cartofi
1) 1 kg carne tocată de porc
2) 100 gr ceapă tocată
3) puțin ulei vegetal
4) sare și piper măcinat
5) 1.5 kg cartofi
6) rozmarin sau cimbru uscat după gust (opțional)
7) 500 gr smântână
8) 3 ouă
Pașii de urmat pentru realizarea rețetei
1) fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă și taie felii de jumătate de deget grosime
2) pune puțin ulei în tigaie, adaugă carnea de porc și ceapa și călește ingredientele la foc iute
3) asezonează cu sare și piper după gust
4) unge o tavă cu puțin ulei, apoi așează în ea jumătate din feliile de cartofi fierți, asezonează-i cu puțină sare și rozmarin sau cimbru uscat (opțional)
5) pune carnea tocată peste cartofi în strat uniform
6) pune deasupra restul de cartofi
7) separă ouăle, bate albușurile să fie tari, apoi amestecă întâi gălbenușurile cu smântâna, apoi și cu albușul bătut, adăugat în cantități mici
8) toarnă amestecul de ou și smântână peste musaca (se poate folosi numai smântână, iar în acest caz nu ai nevoie de ouă), apoi pune tava în cuptor la 180 C și așteaptă până se rumenește ușor partea de sus (circa 15-20 de minute)
9) oprește focul când musacaua este gata, scoate tava din cuptor și așteaptă minim 15 minute înainte de servire (recomandat)