Keseru a ajuns la UTA după cele șase sezoane petrecute la Ludogorets Razgrad, formație cu care a câștigat mereu titlul în Bulgaria și a jucat și în grupele UEFA Champions League, dar și campionatul în tricoul celor de la FCSB, echipă ce a pierdut lupta pentru titlu în România în penultima etapă. „E adevărat, în ultimii 8 ani am jucat numai la echipe care s-au bătut la titlu, dar ceea ce am văzut aici e ceva ce îmi dă speranță că pe viitor se poate crea ceva extrem de ambițios. Am văzut oameni dispuși să facă eforturi, am văzut oameni care vin cu inima, oameni care își doresc foarte mult să ajungă sus și asta m-a atras. Am văzut un public care, la fel, e dornic de performanță. Probabil aveau nevoie de un ghid, de cineva care a avut deja performanțe și care știe, probabil, micile detalii de care este nevoie pentru a le obține. Eu mă simt mult mai bine decât acum o lună de zile, de exemplu, cu siguranță încă nu sunt la potențial maxim. Am simțit fiecare etapă a pregătirii și am trecut cu bine. A fost puțin frustrant uneori, pentru că nu răspundea corpul la fel cum își dorea capul. Dar, în momentul de față mă simt OK și sper ca această dorință de a începe, dusă la extrem, va compensa – probabil – o ușoară lipsă de ritm”, consideră noul atacant al „Bătrânei Doamne”.
Întrebat ce ar însemna un sezon bun pentru el din punct de vedere al cifrelor, Keseru a adăugat: „Întotdeauna colectivul e prioritar asupra individualităților. E clar că rolul meu în echipă e puțin mai complex, peste cel de jucător. Dar, dacă îmi voi îndeplini complexitatea rolului meu fără a-mi îndeplini rolul de jucător, cu siguranță se vor ridica voci care să înceapă să vorbească. Oricum, nu mă interesează, eu știu ce am de făcut, deocamdată important e să devenim acel grup unit și, cu siguranță, individualitățile se vor arăta și vor ieși în evidență mult mai ușor”.
Bun executant de faze fixe, lovituri libere sau penalty-uri, Keseru lasă de înțeles că va avea responsabilități și în acest sens. „Există în orice echipă executanți și nu neapărat cei desemnați, ci sunt cei care au o anumită chestie înăuntru. O fac, o simt de ani de zile, nu cred că poate să vină un antrenor astăzi să zică <<X nu a mai executat niciodată, eu vreau să bată>>. Sunt jucători care au o chestie diferită, au o chestie în sânge, o anumită execuție, o rutină, mult exercițiu. Vom vedea cât de inspirat voi fi”, mai afirmă experimentatul atacant.
Postul în teren al lui Keseru e de număr 9, Ilie Poenaru a spus în diferite rânduri că fotbalistul său poate juca și număr 10, însă orădeanul va avea pe spate numărul 28 (2+8=10). „Este o chestie simbolică. În momentul în care am ajuns la Nantes, mi s-a atribuit numărul 28, l-am luat ca și când ar fi al meu. Nu reprezenta mare lucru pentru nimeni, încet-încet am reușit să obțin performanțe cu el și mi s-a lipit de piele. L-am păstrat pentru că am simțit că încet-încet am urcat împreună de-a lungul carierei”, spune utistul despre tricoul său de la UTA, pe care l-a îmbrăcat în premieră miercuri, la prezentarea noului echipament. Keseru a vorbit puțin și despre noul „nouar” al echipei arădene, elvețianul Orhan Ademi: „L-am văzut la doar două antrenamente, e clar că are o anumită calitate, dar încă nu îmi dau seama dacă este complementar cu mine. Am nevoie de vreo două-trei săptămâni să-i văd exact toate calitățile”.
Claudiu Keseru a disputat toate cele patru amicale estivale ale UTA-ei, dar nu a marcat niciun gol, însă chiar el a spus că nu e deloc îngrijorat. Ba chiar nu i s-ar fi părut în regulă că a marcat în plină perioadă de pregătire, mai ales că venea după patru luni fără meciuri oficiale la FCSB.