APP Bihor – singurul partid care i-a felicitat pe români de Ziua Națională

0
360

„Minivacanța de 1 Decembrie” este o expresie pe care o auzim zilele acestea în toată mass media românească. Aceste zile libere, prilejuite de Sfântul Andrei și Ziua Națională, constituie prima măsură „populară” a noului guvern PNL-PSD-UDMR. La privați, ziua de luni, 29 noiembrie 2021, este o zi lucrătoare obișnuită. În instituțiile de stat, școlile și universitățile de pildă, ea este zi de vacanță, mulți fugind spre stațiuni cu sporturi de iarnă sau la Băile Felix. Politicienii, extenuați se pare de tensiunea ultimelor trei luni de haos politic, sunt și ei adepții vacanței prelungite, fericiți că ștafeta s-a predat către guvernul Ciucă.

În această atmosferă de vacanță, nici politicienii, nici autoritățile nu s-au gândit la valorile naționale, la patriotism. La Oradea a existat un singur partid care a luat în considerare Ziua Națională ca zi în care ar trebui felicitați toți românii. Nu de alta, dar de 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, elita politică și poporul român din Transilvania au fost una, dovedind o extraordinară hotărâre și coeziune întru realizarea unui scop comun: idealul național de unire a tuturor românilor în granițele aceluiași stat.

Alianța Pentru Patrie Bihor, prin vocea președintei Lilla Debelka, a felicitat pe toți românii, din țară și străinătate, cu ocazia Zilei Naționale, în cotidianul Crișana. Intenția a fost ca aceste felicitări să apară și în celelalte ziare, însă, limita de timp și birocrația de vacanță au constituit obstacole neașteptate. Mai clar spus, nimeni nu se mai aștepta ca partidele, politicienii sau administrația să facă acest gest față de public, adică să spună „La Mulți Ani România, La Mulți Ani români, oriunde ați fi pe acest pământ!”

Tânărul partid se dovedește, iată, unul dinamic, cu inițiativă și cu acea doză de patriotism pe care nu doar o declară, ci o și simte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.