Arbori cu talie mare vor fi plantaţi pentru a asigura umbră în Piaţa Unirii

0
99

Municipalitatea orădeană va planta, în perioada 17-25 ianuarie, 15 arbori în Piaţa Unirii, pentru a completa fondul vegetal, dar şi pentru un confort crescut în perioadele caniculare. Arborii – mesteacăn alb de Himalaya şi stejari roșii – vor avea dimensiuni mai mari decât cei plantați în oraș în cadrul campaniilor anuale de primăvară și toamnă.

În acest sens, în perioada 17-25 ianuarie 2023, pe scuarurile verzi din Piața Unirii vor fi plantate 11 exemplare de mesteacăn alb de Himalaya (Betula utilis var. Jacquemontii) și  4 stejari roșii (Quercus rubra).

Acțiunea de plantare este organizată de reprezentanții Direcției Tehnice – Compartiment Spații Verzi Urbane, Facilități de Agrement și Sport din cadrul Primăriei municipiului Oradea, prin operatorul Adidem Gardener, şi se va realiza sub supervizarea arhitectului peisagist Diana Codrean.

Stejarul roșu este un arbore de talie medie-mare, cu tulpina dreaptă, scoarța mult timp netedă și subțire, coroană rotundă cu frunziș bogat. Frunzele sunt mari, toamna devin pieloase și se colorează în nuanțe de arămiu, roșu, până la brun-roșcat.

Mesteacănul de Himalaya este o specie cu creștere rapidă, care poate atinge înălțimi de 15 metri și are o coroană piramidală. Este un arbore apreciat datorită proprietăților sale ornamentale, dar și a capacității acestuia de atragere a faunei naturale (albine, fluturi, păsări). Spectaculoasă este scoarța acestuia, de culoare alb-lucioasă, care se exfoliază în fiecare an și iese în evidență în special toamna și iarna, după căderea frunzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.