Primăria rezolvă lipsa umbrei din Piața Uniri cu patru stejari roșii!

0
61

Orădenii nu mai vor avea probleme cu căldura dogorâtoare din timpul verii după ce onor primarul care este a mai plantat patru stejari roșii în Piaţa Unirii, după ce săptămâna trecută s-a finalizat plantarea celor 11 mesteceni albi de Himalaya. După ce onor fostul primar a văduvit orădenii de zone de umbră unde să se adăpostească vara, actualul crede că va rezolva această problemă cu câțiva pomișori.

Stejarul roșu (Quercus rubra) este un arbore de talie medie-mare, cu tulpina dreaptă, scoarța mult timp netedă și subțire, coroană rotundă cu frunziș bogat. Frunzele sunt mari, toamna devin pieloase și se colorează în nuanțe de arămiu, roșu, până la brun-roșcat.

„Fondul plantat din Piața Unirii este acum completat cu arbori de talie mai mare, care vor aduce atât un plus estetic zonei, cât și un confort crescut în perioadele caniculare. Pentru mesteceni s-au respectat dimensiunile minime de 4 metri înălțime și circumferința trunchiului de 24 cm, iar pentru stejari, de 8 metri înălțime și circumferința trunchiului de 40 cm”, precizează municipalitatea orădeană.

Cele două specii de arbori au fost propuse de către arhitectul peisagist Diana Codrean, în baza unui raport tehnic de specialitate, avându-se în vedere menținerea vizibilității clădirilor istorice din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.