Bihorul își ia rămas bun de la legendarul fotbalist Ioan Zare

0
606

Întreaga suflare fotbalistică bihoreană deplânge dispariția fostului căpitan al lui FC Bihor, internaționalul Ioan Zare, la numai 62 de ani. Familia regretatului fotbalist a anunțat, în această dimineață, că ceremonia funerară va avea loc marți, 1 martie, de la ora 13, la Cimitirul Rulikowski din Oradea.

Ioan Zare, în perioada tinereții

*Ioan Zare rămâne singurul jucător din istoria lui FC Bihor care a evoluat la un mare turneu final: EURO 1984.

*S-a născut la data de 11 mai 1959, la Oradea. Puțini iubitori ai fotbalului știu că Ioan Zare a jucat și la Înfrățirea Oradea.

*Timp de un an a abandonat activitatea fotbalistică pentru a se dedica… atletismului! Acest lucru l-a ajutat apoi foarte mult în cariera de fotbalist.

*A fost căpitanul lui FC Bihor, iar la plecarea la Dinamo a predat banderola celui mai bun prieten al său, Vova Tămaș care a purtat-o timp de 8 ani.

Ioan Zare la echipa națională

*În 1984, la turneul final al EURO, desfășurat în Franța, au participat doar 8 echipe. România a fost într-o grupă cu Spania (care a ajuns în finală), Portugalia și vicecampioana lumii, RF Germania.

*Transferat de la FC Bihor la Dinamo, Zare a petrecut trei ani sub bagheta lui Mircea Lucescu.

*Avea să ajungă apoi la Victoria București, cu care a avut un parcurs excelent, până în sferturile de finală ale Cupei UEFA. A avut alături la echipa bucureșteană pe alți trei jucători orădeni: Sandor Kulcsar, Sorin Cigan și Dan Daniel.

*Și-a încheiat cariera de jucător în Ungaria, evoluând pentru echipele Siofok și Pecs.

*Anul 2008 l-a găsit la FC Bihor, marea sa dragoste, unde avea un rol de conducere. Noua „orânduire” l-a pus pe liber, alături de alți trei jucători legendari: Vova Tămaș (director sportiv), Ioan Naom (șeful centrului de juniori) și Ovi Lazăr (antrenor).  

*În 2016 a suferit cumplit la pierderea fiului său, Adrian, care avea numai 28 de ani, decedat în urma unei tumori pe creier, inoperabile.

*Participa la acțiunile echipei Old Boys FC Bihor al cărui președinte de onoare era alături de Vova Tămaș.

Zare, cu Lung, Hagi și Klein

*S-a îmbolnăvit și el. A fost operat de o tumoare și analizele arătau relativ bine în ultima perioadă.

*La 16 ianuarie i-a condus de pe margine pe băieții săi într-un meci jucat la Nojorid.

*La mijlocul acestei luni anunțase că va merge la Tg Jiu pentru omagierea activității prietenului său, Doru Mihuț. Cu o săptămână înainte de plecare, a anunța că se simte rău și că va face niște analize, dar că nu e nimic grav.

*Lucrurile au mers din rău în mai rău. S-a infectat cu Covid. Plămânii au cedat. A fost intubat sâmbătă noaptea, pe 21 februarie și a decedat pe 23 februarie.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.