Continuă tăierea arborilor Oradiei

0
239

Aici au fost doi arbori verzi, sănătoși, magnifici, pe malul Crișului Repede. Ei au fost tăiați fără vreo justificare. Erau situați în dreptul Penny Market Decebal, ne semnalează Vali Leucuța. De ce trebuiau totuși uciși și acești extraordinari dătători de oxigen ai orașului nostru cel poluat?

Doi arbori cu un diametru de peste 50 cm au fost eliminați de tăietorii lui Bolojan…

Vali Leucuța trecuse, cu câteva zile înainte, pe sub frumoșii arbori ce străjuiau parcarea de la Penny Market, admirându-le frumusețea. O presimțire sumbră însă i-a întunecat gândurile: oare cât vor mai rezista până să fie tăiați de hoarda bolojenistă? Răspunsul îl aveți în imagini.

Bolojan s-a demonstrat că nu suportă arborii falnici ai orașului. Îl umbresc prin măreție!

Un răspuns rațional e greu de găsit pentru o minte normală. Dar, la fel ca la Putin, realizăm că e vorba de ticăloșie. Una instaurată de primarul Ilie Bolojan în urmă cu 14 ani și de care nu mai scăpăm. Măreții arbori ai Oradiei au dispărut cu miile și vedem, zi de zi, cum dispar în continuare, chiar dacă primarul s-a schimbat. Ecologiștii susțin că, până acum, din Oradea dominată de Bolojan au fost tăiați circa 40.000 de arbori, o cifră imensă, o pierdere ireparabilă.

După cum o demonstrează secțiunea trunchiului, arborele era perfect sănătos

Vali Leucuța susține că, la mijloc, este o afacere menită să umple buzunarele RER, care se ocupă de „toaletarea”, tăierea arborilor, scoaterea rădăcinilor și scoaterea cioatelor. Apoi de plantarea înlocuitorilor, care vor produce aceeași cantitate de oxigen abia peste decenii. Contractul respectiv este în permanență prelungit, ceea ce înseamnă că crimele pe adresa plămânului verde al orașului nu vor înceta.

Aici au fost doi arbori falnici, pe malul Crișului Repede, care nu deranjau cu nimic

Putem vorbi în cazul acestui contract oneros ca de unul prin care se „spală” bani către un trust sau altul, ca în cazul afacerii cu strada Iza, prezentată la noi anterior? Categoric, da! RER, de pildă, deși nu are vreun concurent în Oradea, își face reclamă. Adică aruncă banii pe ce nu are nevoie! Cine primește în schimb acei bani, îl va vorbi de bine pe Bolojan. Curat murdar, nu?

+

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.