După zece victorii succesive CSM CSU Oradea e învinsă de COVID 19!

0
476

Vicecampioana României, în exercițiu, echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea încheie anul cu un joc amânat. După zece victorii consecutive, șase în Liga Națională de baschet masculin și patru în FIBA Europe Cup, orădenii au fost nevoiți să ceară amânarea partidei din deplasare cu Athletic Constanța din cauza mai multor cazuri de COVID 19 depistate în cadrul lotului.

Fotografie realizată cu puțin timp înainte de a afla neplăcuta veste. Victor Mihalcea, în centru, este și el suspect

Jocul cu Steaua București, disputat sâmbătă la Arena „Antonio Alexe” din Oradea a fost ultimul din acest an pentru tripla campioană națională CSM CSU Oradea. Jocul din deplasare cu Athletic Constanța a fost amânat pentru a doua oară. Prima dată constănțenii au fost de acord să amâne meciul pentru a nu supune echipa orădeană la o deplasare obositoare înaintea unei alte deplasări grele, la Lisabona, unde CSM avea să câștige meciul cu campioana Portugaliei, Sporting. A doua oară jocul a fost amânat iarăși la solicitarea grupării orădene. De data aceasta din cauza cazurilor multiple de COVID 19 în cadrul echipei CSM CSU.

Jucătorul Garlon Green

Conducerea CSM Oradea a anunțat printr-un comunicat faptul că mai mulți componenți ai echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au avut rezultate pozitive la un test RT-PCR efectuat în cursul zilei de luni (20 decembrie). „Aceștia au intrat în izolare, fiind demarate procedurile specifice în acest sens. Persoanele pozitive vor fi supravegheate medical, urmând să petreacă următoarea perioadă în izolare, la domicilii.

Conducerea CSM Oradea a contactat Federația Română de Baschet și adversarul din meciul următor, programat pentru marți (21.12), BC Athletic Constanța, cu solicitarea de reprogramare a partidei la o dată ulterioară. Mulțumim pentru înțelegere pe această cale tuturor părților afectate”, se arată în comunicatul emis de clubul orădean.

Nu se știe de unde provine sursa de infectare. Doar se poate bănui. Infectarea afectează și programul puținelor zile libere pe care baschetbaliștii orădeni le aveau, următorul meci fiind programat pe 4 ianuarie. Mini-vacanța jucătorilor străini a fost, practic suspendată. Și ar fi fost bine venită după cele 62 de meciuri oficiale jucate în 2021. „Stranierii” echipei orădene sunt: Kriss Richard, Stephen Holt, Garlon Green (americani); Dovis Bickauskis și Martynas Paliukenas (lituanieni); Alexandre Gavrilovici (francez); Nikola Markovici (sârb) și antrenorul secund Rade Markovici (sârb). Mai grav este că perioada de carantinare se încheie pe 2 ianuarie, iar pe 4 ianuarie, după 14 zile de stat în cameră, jucătorii vor avea DOAR DOUĂ ZILE, atât pentru deplasare cât și pentru a intra în formă pentru jocul cu SCM U Craiova. Apoi ar urma, pe 7 ianuarie jocul de la Timișoara cu echipa locală SCM Ohma, iar pe 12 ianuarie deplasare în Polonia, pentru jocul cu Trefl Sopot din FIBA Europe Cup. Programul pare infernal în ideea unei echipe ce va sta, cel puțin 14 zile, în carantină.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.