Evenimentul „Transformare digitală a IMM-urilor. Soluții și oportunități’’ va fi găzduit la Oradea

0
111

Oradea va găzdui, pe 2 februarie, evenimentul „Transformare digitală a IMM-urilor. Soluții și oportunități’’, organizat de Transilvania Digital Innovation Hub. Acesta va avea loc în Cetatea Oradea, între orele 15:00 și 18:00. Scopul evenimentului este de a promova oportunitățile și soluțiile de digitalizare a IMM-urilor din regiunea de Nord-Vest, prin facilitarea accesului la informații și resurse cu privire la serviciile și finanțările existente prin programele naționale și internaționale.

„În cadrul acestui eveniment ne dorim să oferim participanților facilitarea accesului la informații și resurse cu privire la: servicii de digitalizare și inovare în valoare de până la 120.000 de euro pentru IMM-uri, oportunități de formare a competențelor digitale pentru angajați (POCU), oportunități pentru finanțarea infrastructurii digitale (PNRR), dar și oportunități de business prin rețeaua Enterprise Europe Network. Toate aceste demersuri sunt încurajate și sprijinite de către invitații de onoare pe care o să-i avem, respectiv: intervenție din partea ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cuvânt de deschidere din partea primarului municipiului Oradea, Florin Birta, dar și a senatorului Adrian Hatos”, transmit organizatorii.

La eveniment vor participa și Alina Silaghi, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, Mirela Mărcuț – Digital Policy și prof. univ. Tiberiu Vesselenyi de la Universitatea din Oradea, care vor prezenta informații și proiecte de interes pentru mediul de afaceri local.

Evenimentul își propune, de asemenea, să prezinte inițiativele locale din Oradea și județul Bihor pentru sprijinirea mediului de afaceri local, prin oferirea de servicii de transfer tehnologic, incubare pentru start-up-uri și acces la infrastructura de business.

Proiectul Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) (Cod proiect 101083508 — TDIH, DIGITAL-2021-EDIH-01)a fost selectat de către Comisia Europeană pentru co-finanțare în cadrul Programului Europa Digitală.

TDIH reprezintă un consorțiu regional format din 14 organizații, 6 parteneri și 8 parteneri asociați, creat în 2017 de principalii actori de inovare din regiunea de Nord-Vest a României, cu misiunea de a consolida ecosistemul regional de inovare și de a accelera procesul de transformare digitală a IMM-urilor și a sectorului public. TDIH este parte din Rețeaua Europeană a Centrelor de Inovare și Transformare Digitală (EDIH).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.