La Oradea încep lucrările la fabrica de anvelope a finlandezilor de la Nokian Tyres

0
134

La Oradea încep lucrările la fabrica de anvelope a finlandezilor de la Nokian Tyres, investiție de 650 milioane euro și cea mai mare atrasă în ultimii 20 de ani de orașul din Bihor.

Planurile Nokian sunt ca fabrica din Oradea să devină în 2027 cea mai mare a grupului la producția de anvelope pentru autoturisme, cu 40% din producția mondială totală de peste 15 milioane de anvelope/an. Estimările sunt că 35% din producție va fi realizată în Finlanda (fabrica din orașul Nokia) și 25% în SUA (fabrica din Dayton).

Mai ales datorită fabricii din Oradea, Nokian Tyres speră să ajungă la vânzări anuale de două miliarde euro în Lume, față de 1,35 miliarde euro anul trecut.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor. Primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025, conform celor anunțate de investitor.

Fabrica de la Oradea va avea 500 de angajați și va produce mai ales anvelope pentru SUV-uri și alte mașini de clasă mare, principalele piețe de vânzări vizate fiind cele din Europa Centrală. Finlandezii spun că au analizat 40 de amplasamente până au ales Oradea.

Salariile nete ar urma să fie de peste 5.800 de lei, aproape dublu față de media salarială din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.