Percheziții la Oradea într-un dosar internațional de trafic de droguri

0
85

Polițiștii români participă, alături de autorităţile din Olanda, Polonia şi Germania, la o anchetă internațională care vizează o grupare de trafic de droguri în Europa și în Orient. Percheziții au fost desfăşurate în Oradea, vizat fiind un cetăţean turc. 

Potrivit unor surse citate de presa centrală, gruparea formată din cetățeni olandezi, germani, turci și polonezi asigura o piață imensă de stupefiante, unele produse chiar în Olanda, iar altele preluate din America de Sud, Turcia şi Afganistan. Polițiști români, germani și olandezi au descins la Oradea, la locuința unui om de afaceri turc, căsătorit cu o româncă. „Se ocupa practic de pratea de logistică a grupării infracționale.

Ca mod de operare uzual înregistrarea unor societăți comerciale. Au nevoie de societăţi comerciale care să prezinte încredere, care să aibă un istoric, să nu creeze suspiciuni la verificări de rutină”, a declarat un ofițer antidrog citat de TVR. Oamenii legii spun că celula din România asigura un circuit important, care lega Orientul de Europa de Vest. Pe de o parte, tirurile încărcate cu droguri ascunse printre mărfuri legale ajungeau în vest și, pe de alta parte, se întorceau în Orient cu stupefiante precum MDMA, ecstasy și amfetamine greu de găsit pe piața de acolo.

Poliția Română a anunţat, miercuri, că, în data de 24 ianuarie, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog a desfășurat, în comun cu autorități din Olanda, Polonia și Germania, mai multe percheziții concomitente, în locații din România, Olanda și Polonia, pentru probarea activității infracționale a unei grupări importante implicate în spălare de bani și trafic internațional de droguri. În Olanda, au fost arestate două persoane, sub acuzațiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și spălare de bani. Membrii grupării infracționale sunt cetățeni de sorginte turcă, olandeză, română și poloneză, fiind rezidenți ai țărilor europene în care au fost desfășurate investigațiile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice și operaționale pentru desfășurarea operațiunii. „La activitățile din România, unde au fost efectuate 2 percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională, care au solicitat participarea la activitățile specifice prin ordin european de anchetă. Din cadrul Poliției Române, la activități au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Oradea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.