Retroparada primăverii a adunat la Oradea câteva zeci de mașini de epocă

0
148

Piața Unirii s-a umplut sâmbătă de culoare. Câteva zeci de mașini de epocă au fost expuse, în zona Bisericii cu Lună, luând ochii pasionaților. La ora 11.00, zona era plină de lume, cei mai entuziaști fiind copiii.

Primul autoturism care îi întâmpina pe vizitatori, cu numărul sugestiv, RSR, era un Tudor Vladimirescu verde, fabricat în România, care aparținuse unei unități militare de transmisiuni. Parcă pentru a marca diferența, în fața dubiței, vizitatorii puteau admira un Triumph Spitfire 1500 roșu. În continuarea coloanei de mașini, după Rocar, era parcată o dubiță Volkswagen Transporter din 1982 care funcționase în anii 90 ca ambulanță. Ambele dubițe erau o încântare pentru copiii care puteau urca și se puteau fotografia la volan. Mai era o Dacie inscripționată „Miliția”, un Ford Mustang din 1965, o Volga Gaz din 1968, Mercedes W 183 din 1981, Crysler „LeBaron” din 1990, un Cadillac un Porsche și un Lincoln Continental.

„Evenimentul este primul din calendarul Retromobil al filialei Bihor. Sunt în jur de 55 de mașini ai unor pasionați de vehicule istorice, mașini atestate. Ne bucurăm să scoatem mașinile la aer după un sezon ploios prea lung. Se înscriu din ce în ce mai mulți membri în asociația noastră și acesta este un motiv de bucurie. Cei care vor să se înscreie trebuie să dețină o mașină care să fie trecută de 30 de ani, în stare cât mai bună, originală. Nu este nevoie să fie restaurată dacă este în stare foarte bună. Cei care se înscriu au un pachet promoțional de asigurare și impozite reduse”, a spus Tudor Coca, secretarul Retromobil Club România – Oradea.

După Retroparada primăverii, deschiderea de sezon, va urma, pe 10 iunie, un eveniment cu plimbare până la Stâna de Vale, pe 4-5 august Raliul Drumul Vinului și, în octombrie, Retroparada Toamnei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.