Victorie la volei pentru orădence

0
658

Echipa de volei feminin CSU Oradea a câștigat turneul semifinal al Diviziei A2 zona Vest și s-a calificat la turneul final de promovare în Divizia A1. Orădencele au câștigat toate cele trei partide ale competiției desfășurate la Sala Universității din Oradea. După 3-0 cu CSM Sighet și 3-2 în antologicul joc cu Poli Timișoara, Oradea avea nevoie de două seturi câștigate în fața echipei CSM Timișoara. Elevele Marianei Szabo Alexi au învins cu 3-0, fără emoții prea mari deși au fost conduse în fiecare debut de set. Practic jucătoarele de la CSU au ridicat nivelul atât cât a fost nevoie, pe final de seturi pentru a-și adjudeca victoria cu un sec 3-0.

Echipa de volei feminin CSU Oradea


CSM Timișoara a condus în setul din debut și s-a mers cap la cap până la punctul 13 după care Oradea a fost net superioară și a închis repede secvența cu 25-16. În setul secund istoria s-a repetat cu bănățencele la timonă: 2-5 și iarăși echilibru până la 14. Oradea a apăsat accelerația și a închis setul cu 25-18. Setul al treilea avea să fie și ultimul pentru că CSU a remontat cele patru puncte avantaj ale Timișoarei și-a procurat opt mingi de set, meci și calificare fructificând-o pe cea de-a doua: 25-17.
De remarcat că a fost și un meci între surori: Andreea Ioniță, centru la CSU Oradea a avut-o ca adversară pe sora ei Mădălina Ioniță echipiera lui CSM Timișoara.

Surorile adversare Ioniță


CSU Oradea – CSM Timișoara 3-0 (16, 18, 17)
CSU Oradea: Alexandra Breban, Roxana Nistor, Anca Pașca, Cătălina Bosuioc, Iuliana Fîcă (cpt), Mădălina Pura, Libero: Alexandra Bicfalvi – Andreea Maxim, Andreea Ioniță; Roxana Haidu, Giulia Blaj, Nicola Lăscuț, Gagyi, Libero: Ioana Sanislav. Antrenor: Mariana Szabo Alexi. Manager: Paul Szabo Alexi, Preparator fizic: Cosmin Giura.
CSM Timișoara: Andrada Drăghia, Mădălina Ioniță, Bianca Pup, Alexandra Ciornei, Ioana Mănăilă, Alexandra Dăniloaia; Libero: Carla Dragomir – Naomi Brehuescu, Alexia Micula, (Libero), Iustina Corcoz, Iarina Butușină, Romina Bolea, Diana Alexandru. Antrenor: Dan Jitaru.
Arbitri: Dan Andrei (București) – A1 și Roxana Calance (Deva) – A2
Observator FR Volei: prof. Mircea Gătej
Arbitri de linie: Zoltan Kovacs și Erik Zoltan; Scorrer: Georgiana Grădinaru; medicul reuniunii: dr. Angela Bucur; Director de competiție: Nicolae Mihalcea.


ETAPA 1
Poli Timișoara – CSM Timișoara (16, 17, 17)
CSU Oradea – CSM Sighet 3-0 (9, 9, 18)
ETAPA 2
CSM Timișoara – CSM Sighet 3-1 (18, -8, 17, 10)
CSU Oradea – Poli Timișoara 3-2 (-15, -13, 23, 22, 13)
ETAPA 3
Poli Timișoara – CSM Sighet 3-0 (6, 17, 15)
CSU Oradea – CSM Timișoara 3-0 (16, 18, 17)
CLASAMENT
1 CSU Oradea 8 pct
2 Poli Timișoara 7 pct
3 CSM Timișoara 3 pct
4 CSM Sighet 0 pct
La turneul final de promovare vor juca: CSU Oradea, Poli Timișoara din zona Vest, respectiv: FC Argeș și CSU Galați din zona Est. Primele două clasate la turneul final vor obține dreptul de a evolua în Divizia A1.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.