Zilele Art Nouveau – spectacol de imagine, muzică și balet

0
177

Săptămâna viitoare este dedicată moștenirii arhitecturale a Oradiei. O nouă ediție a Zilelor Art Nouveau propune orădenilor un program inedit, care culminează cu un spectacol multidisciplinar în aer liber, organizat chiar în Piața Unirii.
Reperele aniversării din acest an au fost expuse în cadrul unei conferințe de presă la care au participat, ieri, reprezentanți ai entităților organizatoare. Municipalitatea orădeană e reprezentată de Adriana Lipoveanu, adjunct în cadrul Instituției Arhitectului Șef, Angela Lupșea, șefa Fundației pentru Protecția Monumentelor, Alina Toie, manager APTOR.

Carmen Rus, managerul Filarmonicii a luat loc alături de clujenii care au adjudecat licitația pentru organizarea evenimentului – Asociația Opera 2 You, a Operei Naționale Române din Cluj – Alin Ivan respectiv managerul Florin Estefan.

Adriana Lipoveanu a punctat cele mai importante momente din program. De regulă, evenimentele dedicate Zilei Mondiale Art Nouveau sunt fixate în 10 iunie, dar anul acesta data aceasta pică vinerea. Ca atare, seria de evenimente va debuta joi, iar evenimentul culminat se va ține în seara zilei de 11 iunie.

Astfel, joi în 9 iunie, la Casa Darvas la Roche – Fundația pentru Protecția Monumentelor va avea vernisajul expoziției „Arte și meserii în desingnul de interior”.

În 10 iunie la ora 10:00, studenții de la Facultatea de Construcții au evenimentul „Studiu formă și inovație în creația fraților Vago”, urmat de proiecția mai multor documentare, pe terasa Casei Darvas. Nu vor lipsi din progam arta stradală și tururile ghidate având tema „Tipografii – afișe și reclame comerciale”.

Sâmbătă seara, Piața Unirii va găzdui mega spectacolul de muzică, coregrafie și imagine – „Art nouveau peste ani”. 2000 de locuri vor fi puse la dispoziția orădenilor, pe scaune. Dacă vremea nu va permite, spectacolul se va amâna cu o zi. Vineri, în centru, va avea loc proba principală pentru spectacol, în Piața Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.