250 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, confiscați valoric de polițiștii bihoreni

0
243

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială din localitatea bihoreană Hodişel, s-a constatat că, în stocurile faptice ale depozitului societăţii nu se regăseau 189,91 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii, conform stocurilor scriptice, în valoare de 33.013,99 de lei.

De asemenea, s-a constatat că, în perioada decembrie 2022 – mai a.c., societatea comercială respectivă ar fi expediat 59,36 de metri cubi de lemn rotund, specia cer, în valoare de 8.904 lei, fără provenienţă legală.

În consecință, societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 249,27 metri cubi de material lemnos, de diferite specii, în valoare totală de de 41.917,99 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.