426 de firme bihorene au ocupat locuri de top în clasamentul întocmit de CCIR

0
122

12.740 companii bihorene au intrat și în Topul Național al Firmelor, realizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Ca în fiecare an, de 29 de ani, Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor realizează Topul firmelor bihorene.

Clasamentul se bazează pe o metodologie complexă, implementată unitar în întregul sistem cameral de către Camera de Comerț și Industrie a României.

La întocmirea clasamentului acestei ediții au fost incluse 27.870 companii bihorene care si-au depus bilanțurile contabile în anul precedent, dintre care 3.463 s-au situat pe primele 10 locuri, 1.687 fiind pe podium.

„Parcursul pe care mediul de afaceri l-a avut în ultimul an a fost unul extrem de sinuos, cu obstacole și nenumărate provocări care i-a testat din nou capacitatea de adaptare. După doi ani pandemici extrem de dificili și tensionați, speranța unei relaxări care să permită concentrarea eforturilor spre investiții în vederea relansării economice a fost spulberată brutal de tensiunile geopolitice ce au culminat cu războiul declanșat la granița de nord a tării noastre. A urmat un val de consecințe care au pus la grea încercare mediul de afaceri: creșteri abrupte de prețuri, inflație galopantă, sincope mari în lanțurile de aprovizionare, nerespectarea întelegerilor contractuale existente, multă panică și incertitudini. Criza energetică globală care se prefigura la orizontul anului precedent a lovit și ea cu putere, provocând efecte în lanț în toate domeniile de activitate. În acest context, costul energiei, dar și disponibilitatea acesteia au devenit pentru anumite domenii criteriu de supraviețire. Consecințele economice și sociale nu au întârziat să apară, însă amploarea lor este greu de anticipat la acest moment. Companiile private se află în imposibilitatea de a-și dezvolta planuri de afaceri, luptând pentru mentinerea activității”, a declarat Ioan Micula, președintele CCI Bihor.

Topul judeţean este structurat pe şapte domenii de activitate: Cercetare – Dezvoltare şi High – Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ și Turism.

De asemenea, topul este structurat pe clase de mărime: micoîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

Indicatorii utilizați pentru clasificarea firmelor au fost: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane; eficienţa utilizării capitalului angajat.

În Topul Național al Firmelor, realizat de Camera de Comerț și Industrie a României, au intrat 12.740 companii bihorene clasate pe locurile 1-10. Dintre acestea: 4.495 sunt din Industrie; 3.571 din Servicii; 2.664 din Comerț; 292 din Turism; 477 din Cercetare-dezvoltare și high tech; 641 din Agricultură, silvicultură și pescuit; 600 din Construcții.

Cele 12.740 de companii însumează o cifră de afaceri de 212,14 mld.euro, un profit din exploatare de 19,57 mld. Euro și un număr de salariați de 1.309.440.

Un număr de 426 de companii bihorene s-au clasat pe pozițiile 1 – 10 în Topul Național al Firmelor. Astfel, pe poziția 1 s-au clasat 61 de companii, pe poziția 2 – 39 de companii și pe poziția 3 – 49 de companii din Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.