44 tone de deşeuri oprite la vămile Borș II și Nădlac II

0
92

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș II și Nădlac II împreună cu lucrători ai comisariatelor județene  Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 44 tone de deșeuri constând în ambalaje pentru cărți și carton. Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În data de 10.02.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș II și Nădlac II împreună cu lucrători ai comisariatelor județene  Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a două mijloace de transport, încărcate cu 22.140 , respectiv 22.280 de kilograme deșeuri.

Automarfarele, conduse de către doi cetățeni români erau încărcate cu deșeuri constând în ambalaje pentru cărți și carton în cantitate totală de 44.420 kilograme și proveneau de la o societăți  comerciale din Ungaria pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu Bihor și Arad stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri.

În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.