Românii consumă tot mai mulți hamburgeri și șaorme

0
212

În medie, românii au comandat anul trecut o șaorma la 10 secunde, arată un raport al platformei de livrări Glovo. Cel mai mare fan al preparatului cu specific oriental este un orădean care, în medie, a comandat șaorma de șase ori pe săptămână pe parcursul anului trecut.

Românii au comandat  anul trecut circa 3.310.000 de șaorma, cu 60% mai mai multe față de 2021. Șaorma se află, astfel, pe locul doi în topul preferințelor consumatorilor, după burgeri.

Conform datelor Glovo, românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară, astfel încât o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18.00-20.00, în special joia și vinerea.

În plus, utilizatorii preferă să savureze acest preparat cu specific oriental și noaptea târziu, mai mult de 10% dintre comenzile de șaorma fiind plasate în intervalul 23.00 – 2.00.

În topul preferințelor românilor rămâne șaorma mare de pui, urmată de varianta cu vită și curcan.

„România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de șaorma din rețeaua Glovo de 25 de țări, iar la nivel local, București, Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt orașele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de șaorma în România anul trecut”, arată reprezentanții aplicației.

Utilizatorii din Târgu-Mureș au comandat de 8 ori mai multă șaorma anul trecut față de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Galați au comandat de șase ori mai multă șaorma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.