Moscova solicită Statelor Unite să facă presiuni asupra Kievului pentru a reveni la masa negocierilor

0
187
Ukraine - February 24, 2022.Putin attacks Ukraine. Explosion in Kiev (Credit Image: © ROPI via ZUMA Press)

Joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că „lipsa energiei electrice și a încălzirii în multe regiuni ale Ucrainei sunt consecința acțiunilor autorităților de la Kiev, care refuză să negocieze, să capituleze, de fapt, dacă e să tină cont de cererile pe care Moscova le-a pus pe masă până acum, relatează ABC.es

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a declarat, în apariția zilnică obișnuită în fața presei, că bombardamentele „se efectuează asupra acelor dotări de infrastructură care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar al Ucrainei și al regimului ucrainean”. „Părții ucrainene îi lipsește voința de a rezolva problema, de a intra în negocieri, pe lângă atitudinea deja manifestată de abandonare a înțelegerilor deja convenite în text, lucru care, de asemenea, trebuie discutat”, a spus Peskov, referitor la întreruperea contactelor după eșecul definitiv al negocierilor din 29 martie de la Istanbul.

Apoi, șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a precizat că Moscova nu va renunța niciodată la Crimeea și Donbas, îngropând astfel orice posibilitate de înțelegere. Acum situația este mai gravă, din moment ce Rusia a anexat, pe lângă Donețk și Luhansk, Herson și Zaporijjia.

„Washingtonul spune că, dacă nu ar fi fost bombardamentul rusesc, prăbușirea unui S-300 al apărării aeriene ucrainene în Polonia nu ar fi avut loc. Dar dacă aplicați această logică, atunci ar trebui să privim situația dintr-o altă perspectivă și ar trebui să conchidem că, dacă nu ar fi existat o lipsă totală de disponibilitate din partea Statelor Unite și a Alianței de a aborda preocupările Rusiei, nu ar fi fost efectuată o operațiune militară specială în Ucraina”, a subliniat Peskov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.