Zelenski explică de ce armata Ucrainei nu a început contraofensiva

0
358

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pentru ziarul japonez „The Yomiuri Shimbun” că Ucraina nu poate încă să-și lanseze contraofensiva, deoarece Kievul aşteaptă un număr suficient de arme de la parteneri.

Liderul de la Kiev a remarcat necesitatea unui sprijin suplimentar în ceea ce priveşte furnizarea armelor de către aliați, subliniind că Ucraina are nevoie în special de muniție și de avioane de luptă.

Zelenski a descris situația din estul ţării ca fiind dificilă și a reiterat că motivul este lipsa de muniție. „Așteptăm muniție de la partenerii noștri” – a declarat Zelenski, menționând că ocupanții ruși folosesc zilnic de trei ori mai multă muniție decât forțele ucrainene.

Preşedintele a mai subliniat că Ucraina nu îşi poate trimite apărătorii într-o contraofensivă fără arme suficiente.

Anterior, șeful serviciului de informații militare de la Kiev, Kirilo Budanov, a anunțat că Ucraina plănuiește o contraofensivă de amploare în această primăvară și că luptele din prima linie vor fi „cele mai fierbinți” în această perioadă.

Recent, Ministerul Apărării de la Kiev a transmis că nu dezvăluie planurile Forțelor Armate ale Ucrainei privind desfășurarea contraofensivei pentru eliberarea teritoriilor de sub ocupaţie rusă. Totodată, instituţia a subliniat că apărătorii ucraineni fac tot posibilul pentru eliberarea teritoriilor capturate de ruşi.

Pe de altă parte, ofițerul american Dan Rice, consilier al comandantului-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Valeri Zalujni, a afirmat recent că armata ucraineană va avea o contraofensivă foarte puternică, „o contraofensivă care va șoca lumea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.