Rușii au cucerit un punct strategic important și se schimbă punctul fierbinte al frontului 

0
387

Serviciile de informaţii ale Armatei britanice au comunicat joi că Rusia a recâştigat parţial controlul în luptele pentru oraşul ucrainean estic Kreminna, după ce trupele sale au fost împinse în afara regiunii la începutul acestui an.

„În anumite puncte, Rusia a avansat mai mulţi kilometri”, a comunicat serviciul de informaţii, adăugând că este probabil ca militarii ruşi să încerce să extindă o zonă de securitate şi să recucerească centrul logistic Kupiansk, din Harkiv.

În cursul zilei de joi, forţele ruseşti au lansat o serie de atacuri aeriene în nordul şi sudul Ucrainei. Federația Rusă își concentrează principalele eforturi pe încercările de a captura complet regiunile Donețk și Lugansk, a informat miercuri Statul Major al Armatei Ucrainei pe contul de Facebook al instituției.

„Inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcțiile Lyman, Bakhmut, Avdiiv, Marin și Shakhtar. Cele mai aprige bătălii continuă în părțile de sud și de nord ale Bahmut, iar inamicul a desfășurat și acțiuni ofensive în direcția Avdiivka cu scopul de a stabili controlul asupra Avdiivka și Maryinka”, spun ucrainenii.

„Agresorul rus continuă să folosească tacticile sale obișnuite de teroare împotriva populației civile, bombardând zonele populate și infrastructura critică”, se mai arată în raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.