La nivelul Uniunii Europene funcţionează Digital Services Act (Legea Serviciilor Digitale – DSA), legislaţie aplicabilă serviciilor digitale. Una dintre cele mai importante măsuri prezentă în DSA se referă la supravegherea internetului în vederea depistării conţinutului ilegal. Tot aici sunt prinse şi obligaţii concrete referitoare la protecţia datelor (GDPR), cât şi la siguranţa online a copiilor.
Într-o discuţie purtată între comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton şi Shou Zi Chew, CEO-ul TikTok, a fost evidenţiată ideea că Uniunea Europeană nu va ezita nicio secundă să interzică platforma de socializare dacă aceasta nu se va alinia la DSA.
TikTok are termen până pe 1 septembrie 2023 să dovedească faptul că respectă în totalitate legislaţia Uniunii Europene în ceea ce priveşte serviciile digitale, altfel are toate şansele de a fi blocată în ţările membre.
Conform reprezentanţilor TikTok, siguranţa utilizatorilor este primordială pentru companie, iar până la termenul limită platforma de socializare va respecta absolul toate normele din legislaţia Uniunii Europene.
În Statele Unite ale Americii aplicaţia este interzisă deja la nivel guvernamental şi se lucrează la un proiect de lege de interdicţie totală, în timp ce în India este interzisă deja.