Lotus Băile Felix (CSC Sânmartin) la sfârșit de an

0
290

Lotus Băile Felix a prezentat o radiografie a anului 2021, an la finele căruia echipa se situează pe locul 4 în Liga 3, în locurile care duc în play off. Gruparea din Sânmartin s-a despărțit de patru jucători și are ca obiectiv locul 4 la finele sezonului regulat. Un tânăr titular, Vlad Costea este în vederile echipei de primă ligă FC Botoșani. În vara acestui an Lotus a revenit la această denumire după ce purtase numele CSC Sânmartin.

Gheorghe Ghiț și Alex Krenek

„Am revenit la vechea denumire a clubului nu pentru că suntem nostalgici, ci pentru că denumirea rezonează cu istoria fotbalului din comuna Sânmartin. În urmă cu mai mulți ani am promovat, sub această denumire în Liga2, dar n-am putut evolua acolo din diverse motive. Au mai fost două calificări în 16-imile de finală ale Cupei României”, a declarat președintele Alex Krenek. Echipa își desfășoară activitatea la Baza Sportivă a Comunei Sânmartin unde, pe lângă terenul oficial este în plină derulare construcția unui al doilea teren, cu dimensiuni peste cele ale terenului principal. „Avem patru grupe de juniori în cadrul clubului și vom lărgi aria de selecție în viitorul apropiat”, a spus președintele clubului.

PLECĂRI ȘI VENIRI

Conducătorii clubului din Sânmartin și-au fixat un obiectiv în vara acestui an. „Aveam noi de gând ceva. Și acum suntem în căutări. S-a decis încheierea colaborării cu patru jucători care aveau nevoie și de cazare și masă și de la care așteptam un salt calitativ. Cei patru sunt Andrei Făgărășanu (atacant central); Adrian Popa (mijlocaș defensiv); Balazs Dombradi (portar) și Cătălin Tutuță (mijlocaș)”, a adăugat președintele lui Lotus care a spus că se dorește aducerea adoi jucători importanți, un atacat și un mijlocaș ofensiv, însă numele lor nu este public pentru că cei doi sunt sub contract cu alte cluburi dar că șansele de a ajunge la echipă sunt de peste 50%.

COLABORARE CU LPS Bihorul

„Am semnat o colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul, în fapt un contract de asociere care are ca obiect 10 juniori în fondul comun de jucători. Ei provin da la LPS Bihorul și pot juca în Liga 3 pentru Lotus, iar în campionatele de juniori pentru LPS. Acesta este motivul pentru care am cerut ca jocurile de pe teren propriu ale echipei Lotus Băile Felix, să aibă loc vinerea tocmai pentru ca acești copii să poată evolua duminica pentru echipa de juniori” – a precizat Alex Krenek. „Juniorii trebuie să se antreneze cu seniorii în cazul celor zece. Cei care fac față vor păși spre echipa mare. Aștept de la ei saltul calitativ”, a declarat antrenorul echipei Lotus, Gheorghe Ghiț. Acesta a concis că echipa a avut un parcurs excelent în debut de sezon, cu excepția primei runde. Au urmat șapte victorii consecutive. Apoi au început problemele în echipa standard. „Am avut multe suspendări și accidentări, iar sistemul s-a dereglat. Practic când a căzut primul jucător au început și problemele”, a concluzionat Gheorghe Ghiț. Lotus este pe locul 4 în clasament (primele 4 merg în play off) cu trei etape înainte de finalil sezonului regulat.

VLAD COSTEA LA FC BOTOȘANI?

Una dintre echipele cu pretenții la TOP 6 în Liga 1, FC Botoșani și-a manifestat intenția de a-l testa pe mijlocașul de bandă dreaptă Vlad Costea, unul dintre juniorii lui Lotus. De asemenea, pe fir a mai intrat și o echipă din Liga secundă Concordia Chiajna. Vlad Costea, care a avut un sezon excelent, în ciuda unei accidentări spre final de an. Sunt șanse mari ca el să fie cedat în această iarnă.

CA ORADEA E FAVORITA LUI KRENEK!

În acest moment CA Oradea este liderul seriei 10 din Liga 3, urmată de Minaur Baia Mare, Someșul Dej și Lotus. „Din punctul meu de vedere CA Oradea este marea favorită la locul 1 în această serie. Din păcate, locul 1 nu este premiat ci mai are nevoie să ducă bătălii în semifinale sau finala pentru promovare”, a spus Alex Krenek.

PROGRAMUL DE PREGĂTIRE

Lotus va demara pregătirile, pentru continuarea sezonului, pe 17 ianuarie. Antrenorul Gheorghe Ghiț a stabilit o perioadă de pregătire centralizată, ce va fi efectuată chiar la Băile Felix și s-au fixat datele pentru cinci jocuri de verificare. Trei dintre adversari sunt cunoscuți deja: Foresta Tileagd (Liga 4), Șoimii Lipova (Liga 3) și Sporul Șimleu (Liga 3).

„Vom vedea care vor fi ceilalți doi adversari. Eu așa îmi structurez planul cu antrenamente întreaga săptămână și joc de verificare la finele ei”, a precizat Gheorghe Ghiț. În prima etapă din 2022,pe 11 martie, Lotus va întâlni, pe teren propriu, una dintre marile favorite, Minaur Baia Mare.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.