Războiul s-a terminat înainte de a începe! Rușii se duc acasă

0
514

Războiul era așteptat mâine, miercuri, dar Vladimir Putin a dat ordinul chiar azi cu privire la situația din Ucraina. Autoritățile ruse spun că data de 15 februarie va rămâne în istorie ca fiind ziua eşecului propagandei de război a Occidentului, asta după ce Rusia a transmis că a început retragerea trupelor militare rusești de la granița cu Ucraina după ce exercițiile militare desfășurate în zonă au luat sfârșit.

Putin s-a dovedit un jucător care joacă întreaga lume pe degete, fără a da o luptă adevărată. Ce a făcut el este de fapt o bătaie de joc pe adresa Occidentului

Decizie importantă luată de dictatorul Rusiei, Vladimir Putin, după ce administrația de la Kremlin a anunţat, marţi, retragerea mai multor unităţi militare de la frontiera cu Ucraina. Mai mult, rușii au denunţat așa-zisul „eşec al propagandei” occidentale, mai ales că Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat în ultimele zile o invazie rusească în Ucraina, transmite Agerpres.

„În contextul în care activităţile de antrenament se încheie, trupele, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, vor reveni în unităţile permanente. Unităţi ale Districtului Militar de Sud şi ale Districtului Militar de Vest şi-au îndeplinit sarcinile şi au început deja transportarea personalului şi a echipamentelor spre bazele permanente”, a anunțat generalul-maior Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Tass.

Vizită a cancelarului Germaniei în Rusia, pentru negocieri

Cancelarul german, Olaf Scholz, se află marţi în vizită la Moscova, pentru o întâlnire cu dictatorul rus. Astfel, Germania a cerut Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina. Totuși, Rusia menţine trupe în Belarus, acolo unde exerciţiile militare continuă. Mai mult, sunt trupe în Crimeea şi numeroase nave militare în Marea Neagră, în apropierea Ucrainei.

„Data de 15 februarie 2022 va rămâne în istorie ca fiind ziua eşecului propagandei de război a Occidentului”, a declarat Maria Zaharova.

Rusia reduce presiunile militare asupra Ucrainei în tentativa de a discredita evaluările Statelor Unite şi Marii Britanii, care au avertizat insistent asupra iminenţei unui atac, oferind şi un termen exact şi retrăgând personalul diplomatic din Ucraina.

SUA și Marea Britanie anunțau un atac iminent

Preşedintele SUA Joe Biden şi premierul britanic Boris Johnson au transmis încă de luni seară că încă există spaţiu pentru diplomaţie cu Rusia.

„Premierul Boris Johnson şi preşedintele Biden au prezentat recentele discuţii cu liderii de la nivel mondial. Au fost de acord că este menţinută o fereastră crucială pentru diplomaţie şi pentru ca Rusia să retragă ameninţările la adresa Ucrainei. Au evidenţiat faptul că orice nouă incursiune în Ucraina va genera o criză prelungită pentru Rusia, cu efecte negative de amploare pentru Rusia şi pentru întreaga lume”, a comunicat luni seară Guvernul britanic.

La rândul său, Kremlinul a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că Vladimir Putin vrea să continue negocierile cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică. „În primul rând, preşedintele Putin a cerut permanent negocieri şi diplomaţie. Şi, de fapt, el a iniţiat discuţiile asupra problemei garanţiilor de securitate pentru Federaţia Rusă. Iar Ucraina este doar o parte a problemei, este o parte a problemei mai mari a garanţiilor de securitate pentru Rusia şi, bineînţeles, preşedintele Putin vrea să negocieze”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei. Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că există „o şansă” pentru dialogul diplomatic cu Occidentul pe tema garanţiilor de securitate şi i-a recomandat preşedintelui Vladimir Putin continuarea negocierilor.

Dictatorul Rusiei a regizat deci cel mai mare bluff de la Hitler încoace, Occidentul părând chiar a-l lua în serios. Liderii occidentali anunțau un război iminent, deși se știe că, de obicei, un război adevărat nu se anunță, dacă agresorul vrea să și câștige, grație factorului surpriză. Haios este că toată lumea a intrat în joc, ceea ce ne făcea să ne întrebăm dacă nu cumva toată tărășenia a fost regizată pentru a abate atenția de la pandemie și, mai ales, de la efectele economice grave din ultima vreme. Zilele următoare vor fi, desigur, consacrate unor savante analize a ceea ce a fost și ce va fi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.