Rusia anunță că a retras tancuri și echipament militar din Peninsula Crimeea

0
912

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini în care afirmă că sunt prezentate coloane de tancuri și vehicule militare care părăsesc Crimeea, relatează Reuters.

Armata lui Putin se retrage de la granița cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini în care afirmă că sunt prezentate coloane de tancuri și vehicule militare care părăsesc Crimeea, relatează Reuters. În videoclip se vede o coloană de tancuri și vehicule militare care trec un pod de cale ferată. „Unitățile din Districtul Militar de Sud, care și-au finalizat participarea la exerciții tactice de pe terenurile de antrenament din Peninsula Crimeea, se îndreaptă către punctele lor permanente de desfășurare pe calea ferată”, a transmis Ministerul rus al Apărării. Potrivit Rusiei, echipamentele retrase din Crimeea sunt tancuri, vehicule de luptă de infanterie și unități de artilerie autopropulsate. „La sosire, echipamentul va fi (…) pregătit pentru efectuarea următoarei etape a antrenamentului de luptă”, mai precizează ministerul rus. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al apărării, Igor Konașenkov, a anunțat marți, 15 februarie, că „unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor”. „O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a precizat Igor Konașenkov.

Marea mobilizare din vestul Rusiei și Belarus a fost un banal exercițiu militar…

NATO, în schimb, a transmis prin vocea secretarului său general, Jens Stoltenberg, că nu a văzut încă nicio dezescaladare a tensiunilor. „Acest anunț dă motive pentru un optimism prudent, dar până acum nu am observat niciun semn dezescaladare pe teren. Nu am văzut niciun semn că este redusă prezența militară la granițele Ucrainei, dar vom continua să monitorizăm”, a spus marți șeful NATO. Pe baza informațiilor primite de la CIA, SUA au informat vineri guvernul federal și alte state NATO că există temeri că atacul Rusiei asupra Ucrainei ar putea fi declanșat miercuri, pe 16 februarie, a relatat săptămânalul german Der Spiegel. Totuși, președintele rus Vladimir Putin a declarat marți, în conferința comună cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, că țara sa vrea să evite „un război în Europa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.