Război în Ucraina, ziua 18. Armata rusă interzice protestele şi armele în orașele ocupate

0
705

Război în Ucraina, ziua 18. Peste 1.500 de civili au murit până acum în urma atacurilor Rusiei în Ucraina, deși Kremlinul invocă situația umanitară „catastrofală” creată de „naționaliștii” Kievului.  

Serviciile ucrainene au acuzat sâmbătă forțele ruse că au tras asupra unui convoi de civili din Kiev, ucigând 7 persoane, printre care și un copil, în timp ce Rusia continuă să nege că ar fi vizat vreodată ținte civile, de la începutul invaziei sale, pe 24 februarie.

Mai mult, Rusia acuză „naționaliștii” ucraineni că ar fi creat o situația umanitară „catastrofală”, prin minarea zonelor rezidențiale și distrugerea infrastructurii, afirmații despre care Franța spune că sunt „minciuni”.

Un jurnalist american de la New York Times a fost ucis de gloanţe, la Irpin. Un altul a fost rănit

Un jurnalist american a fost ucis şi un altul rănit de gloanţe, duminică, la Irpin, la marginea de nord-vest a Kievului, unde forţele ucrainene luptă împotriva celor ruse, au anunţat surse concordante, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi bărbaţi au fost loviţi în timp ce circulau în maşină cu un civil ucrainean, de asemenea rănit, a declarat pentru AFP Danylo Shapovalov, medic angajat de forţele ucrainene şi care a preluat victimele. Un jurnalist AFP a văzut cadavrul jurnalistului ucis.

„În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru” – mesajul Papei către Vladimir Putin

Papa Francisc i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească „masacrul” din Ucraina, avertizând că orașele riscă să fie „transformate în cimitire”.

Papa Francisc îl primea la Vatican pe dictatorul Rusiei cu puțin înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19. Altă întâlnire între cei doi nu are cum să mai fie, după ce Putin s-a exclus din lumea civilizată prin faptele sale

Papa Francisc a spus că „această agresiune armată inacceptabilă” împotriva Ucrainei trebuie să înceteze.

Vorbind în fața a mii de oameni în Piața Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică, suveranul pontif a descris loviturile rusești asupra spitalelor de copii și a civililor ca fiind „barbare” și a spus că acestea nu au niciun „motiv strategic valabil”, potrivit Sky News.

Zelenski spune că Ucraina are nevoie de sprijin financiar: „Avem neapărat nevoie de bani”

Ucraina are nevoie de sprijin financiar în condițiile actuale, deoarece veniturile bugetare au scăzut serios, dar cheltuielile, în special cele cu scop umanitar și militar, au crescut, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski

Armata rusă interzice protestele și armele în orașele ocupate

Potrivit documentului furnizat de postul de știri ZN, Rusia a interzis oamenilor să participe la adunări publice, să răspândească informații despre mișcările militare rusești, să vândă și să folosească arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.