PSD Iași: SUA caută să pornească un război de proporții. Nulitatea americană va găsi la București niște slugi. O mână de trădători ne bagă cu forța într-un război care nu-i al nostru

0
635

În grupul de Facebook al PSD Municipiul Iași, membrii de partid abordează cele mai dure teme de propagandă a Kremlinului: SUA vor să declanșeze un război mondial pentru supremație, România va fi băgată cu forța în acest război sângeros, liderii de la București sunt lași care nu vor putea refuza comanda de la Washington etc.

Cel care a făcut caz de antiamericanismul lui este consilierul județean PSD, Mircea Manolache. El a publicat pe Facebook un mesaj în care preia practic temele propagandei ruse legat de războiul din Ucraina și în care acuză autoritățile din România că sunt „slugile” Occidentului și o numește pe Kamala Harris „nulitate americană”, scrie Ziarul de Iași.

Mircea Manolache, consilier județean și președinte al UNPR Iași, fost membru PMP, a ajuns la PSD…

PSD Iași: SUA vrea război mondial

Potrivit jurnalistului ieșean Aurel Dobașu, care a publicat și capturi cu mesajele, șefii PSD Iași nu au comentat aceste mesaje. „Consilierul județean Mircea Manolache, primul care o făcuse albie de porci pe vicepreședintele SUA, a raspuns la telefon și a spus ca asta e părerea lui si-l lasă rece poziționarea PSD la nivel central.

După 2 minute i-a murit curajul și a șters postarea”, a scris Dobașu pe Facebook.

„Şi iată de ce vine Kamala la Bucureşti. Maximul pe care SUA l-a obţinut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce priveşte donarea MiG-urilor către SUA în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Şi asta, reţineţi, se face gratis! Acum SUA are nişte MiG-uri pentru care trebuie să găsească transportator spre Ucraina. Polonezii au ieşit singuri din joc, iar nemţii au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Astfel încât, venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MiG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război.

Ceea ce mi se pare extrem de îngrijorător este că SUA chiar îşi doresc începerea unui conflict major cu Rusia. Asta nu de ieri de azi, ci încă de la momentul loviturii de stat a „Revoluţiei Portocalii”. Nu-mi dau seama dacă este strict vorba de o încercare disperată de a se menţine în continuare numărul 1 mondial, dacă e o comandă a complexului militar american, sau – în virtutea ultimelor informaţii-  dacă e vorba de „dosarul biologic” pe care ruşii îl aduc în faţă. Sau poate că avem de-a face cu un mix al tuturor acestor posibile cauze. Certitudinea pe care-o am este că, la ora actuală, SUA caută să pornească un război de proporţii. Iar asta e cea mai proastă veste pe care v-o dau. Un asemenea război va înghiţi cu rapiditate o mulţime de vieţi nevinovate. E ceva tragic.

De asemenea, teama mea este că nulitatea americană va găsi la Bucureşti nişte slugi care nu vor fi capabile să refuze ordinul venit de la Washington. Iar asta e tragic pentru că, dacă se va petrece, va însemna că o mână de trădători ne bagă cu forţa într-un război care nu-i al nostru. Suntem din nou într-o cumpănă a istoriei şi, din nou, sub vremi. Iată-ne continuându-ne istoria nefastă. Iar n-avem conducători, în timp ce românii sunt din nou cuprinşi de orbul găinii, scrie Dan Diaconu pe blogul său”, a scris pesedistul Manolache pe Facebook.

Desigur, respectivul membru al PSD nu este un caz singular. În mod sigur, curajul lui de a ieși în public a fost dat de masa pesedistă din jurul lui, care avea aceleași convingeri. Și ele, prin faptul că sunt antiamericane, se dau de gol că sunt pro ruse… Să nu uităm că PSD este la putere și gestul lui Manolache se întâmplă tocmai când relațiile cu SUA sunt la un maxim istoric, cum sublinia Nadia Crișan, fost diplomat român la Washington, actualmente director executiv la Princeton University (vezi articolul cu respectiva pe bihorul.ro!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.