Liviu Dragnea, după ce Sevil Shhaideh a fost achitată: Cine va răspunde pentru cei 5 ani de acțiuni concertate pentru distrugerea imaginii, sănătății și vieții?

0
236

Devenită celebră ca urmare a propunerii ei ca premier al României de către Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată, joi, de Tribunalului Bucureşti în dosarul „Belina” în care este acuzată de abuz în serviciu.

Sevil Shhaideh

Liviu Dragnea a oferit o primă reacție, după ce dosarul DNA a fost infirmat, chiar dacă nu definitiv, de o instanță. Pe Shhaideh o propusese Dragnea să fie premier, dar Klaus Iohannis s-a opus.

„Sevil Shhaideh, unul dintre cei mai buni miniștri pe care i-a avut România în ultimii 30 de ani, a fost, în sfârșit, achitată în dosarul insulei Belina, alături de Ionela Stoian, Adrian Ionuț Gădea, Mariana Gheorghiu și Rodica Gușă.

Dosarul s-a judecat timp de 5 ani!

5 ani de drumuri la DNA și instanțe, 5 ani de manipulare a opiniei publice, 5 ani de minciună, doar pentru că era „un apropiat de-al lui Liviu Dragnea”, așa cum au declarat atunci procurorii anticorupție. Cine va răspunde pentru cei 5 ani de acțiuni concertate pentru distrugerea imaginii, sănătății și vieții unor oameni nevinovați?”, transmite Liviu Dragnea.

În acelaşi dosar a fost achitat şi preşedintele CJ Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, dar şi ceilalţi inculpaţi – Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria şi Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

De asemenea, judecătorii au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii instituite faţă de aceştia. Decizia nu este definitivă.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de Guvern, ci doar prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.