Furtunile au făcut prăpăd și victime în multe localități din țară

0
368

În mai multe județe din România, vijeliile sunt cele care au făcut ravagii. Din cauza trăsnetelor doi oameni au fost uciși, iar altul a ajuns la spital.

În Suceava, vântul care a atins 90 kilometri pe oră așa cum au și curenții care dau putere tornadelor, a smuls acoperișurile de pe cinci case. Mai multe așchii rupte, sau bucăţi întregi din acoperişuri au fost azvârlite de furtună în pereții unei locuințe și au străpuns tencuiala ori au spart geamurile.

O stație mare de carburanți și o vilă din Neamț au acoperișurile făcute țăndări. Urgie a fost și în Bistrița-Năsăud, la Beclean, unde un pod solid a fost pus la pământ.

Fulgerele au dansat într-un spectacol periculos pe cerul din Galați. În Cluj au adus în schimb moarte. Doi frați, amândoi de peste 40 de ani, care erau pe un câmp cu animalele, au pierit în furtună împreună cu acestea.

Un bărbat de 59 de ani, care era în căutare de ciuperci, în momentul în care a pornit o vijelie puternică, a fost transportat de urgență la spital, cu elicoperul SMURD, după ce o creangă s-a rupt și a căzut peste el.

Furtuna a făcut victime și pe Transalpina, unde peisajul a devenit unul de iarnă. Joi seară un bărbat a fost rănit grav după ce a fost lovit de un trăsnet. Este vorba despre un cioban care era cu oile la păscut pe munte. El a fost transportat în cursul nopții la spital în stare gravă.

Lângă Salonta, in Bihor, fulgerele au pornit incendii. A ars o casă. La fel s-a întamplat și în Maramureș.

În unele zone din țară grindina a făcut ravagii. În mai multe localități din Vâlcea a căzut gheață de mărimea unui ou de găină, iar în Horezu, mai multor mașini le-au fost sparte parbrizele de bucățile uriașe de gheață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.