Dr. Andrei Costea, medic UPU SMURD Oradea, a înființat de curând Caravana cu medici

0
262

După ce la data de 28 mai, atât adulții cât și copiii din Roșia au beneficiat de analize gratuite, prin laboratorul Synevo, sâmbătă și duminică, medici specialiști, rezidenți și studenți de la filiala Oradea a Caravanei s-au deplasat la școala din Roșia de Beiuș, unde au oferit adulților și copiilor consultații gratuite de Cardiologie, Gastroenterologie, Oftalmologie, Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie generală, Radiologie, Neurologie, Urologie, Dermatologie, Stomatologie, Boli infecțioase și Medicină de Urgență. Pe lângă consultațiile respective, atât copii cât și adulții au beneficiat de educație medicală stomatologică, dar și de consulații oftalmologice și ochelari pentru cei care au probleme de vedere.

Caravana cu medici reuneste o echipă multi-disciplinară, alcătuită din 20-30 de medici specialiști, rezidenți și studenți, care, în colaborare cu autoritățile locale, evaluează gratuit starea de sănătate a populației din zona respectivă.

„Sunt medic UPU SMURD Oradea, fac gărzi și în alte județe, acolo unde deficitul de medici urgentiști nu acoperă gărzile de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. De câtiva ani, merg cu Caravana mobilă de medici în timpul liber prin sate, despre care aș putea spune că sunt uitate de lume. Caravana cu medici luptă pentru echilibrarea balanței între accesul la servicii medicale de bază și educație pentru sănătate, între mediul rural și cel urban. Sunt originar din Ploiești, dar am decis să rămân la Oradea, datorită unei echipe formidabile de formatori, care m-au trimis la cursuri de perfecționare în medicina de urgență și la salvări din situații speciale. Din acest motiv, am simțit că locul meu este aici și vreau să dau ceva înapoi comunității”, a declarat dr. Andrei Costea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.