A murit Papa emerit Benedict al XVI-lea

0
105

Papa emerit Benedict al XVI-lea a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, a anunțat Vaticanul, conform Reuters. Teologul german, a cărui demisie, în 2013, a luat lumea prin surprindere, a decedat în cursul dimineții, iar trupul său neînsuflețit va fi depus luni în Bazilica Sfântul Petru, pentru ca oamenii să îi poată aduce un ultim omagiu.

Funeraliile Papei emerit Benedict al XVI-lea vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc, a anunțat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, citat de Reuters. Ceremonia va începe la ora 09:30.

Cancelarul german Olaf Scholz a fost primul care a recţionat la vestea morţii compatriotului său și a scris pe Twitter că fostul papă „a fost pentru mulţi, nu numai în această ţară, un lider bisericesc special”, o „figură formatoare”, un „gigant al credinţei şi al raţiunii”.

Tot pe Twitter, preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat activitatea liderului catolic pentru a crea o „lume mai fraternă”. A făcut acest lucru cu „suflet şi inteligenţă”, adaugă Macron, conform News.ro.

Premierul britanic Rishi Sunak se declară întristat de moartea lui Benedict al XVI-lea, pe care îl descrie ca fiind un „mare teolog”, spunând că vizita lui Benedict în Marea Britanie în 2010 a reprezentat „un moment istoric atât pentru catolicii, cât şi pentru necatolicii din întreaga ţară”.

Vaticanul a anunțat că trupul neînsuflețit va fi depus începând de luni în Bazilica Sfântul Petru.

Fostul Papă a murit sâmbătă la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, a anunțat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.