APP susține piețele și producătorii agricoli autohtoni

0
316

Alianța Pentru Patrie este un partid care se manifestă viguros în Bihor, fiind de fapt singurul care iese pe teren pentru a sta de vorbă cu oamenii și a le asculta doleanțele. E un excelent exercițiu de promovare a imaginii partidului și de analiză a situației socio-economice a județului. În plus, echipe de documentare, care analizează distrugerea industriei de odinioară și consecințele sociale rezultate, dau un plus de profunzime expertizei APP.

APP la piața din Beiuș

Una dintre direcțiile de acțiune a APP Bihor este situația piețelor. Ele au fost, sunt și ar trebui să fie în continuare un embrion pur al economiei capitaliste, dar, sub administrația bolojenistă, piețele au început să dispară sau să fie „modernizate”. O veche și foarte bună piață agroalimentară a fost cea din Ioșia, din apropierea podului cu cartierul Rogerius, care deservea mulțimea de blocuri din acea parte. Sub bagheta lui Ilie Bolojan, piața respectivă a fost rasă recent, punând în loc încă un hypermarket: Mega Image. De parcă Oradea nu ar avea destule hypermarketuri! O dramă asemănătoare se întâmplă cu piața din cartierul Nufărul, care va fi distrusă anul acesta, pentru a face loc unei parcări supraetajate, cum a anunțat deja presa locală. Este o lovitură data atât producătorului autohton, cât și agriculturii românești, doi factori esențiali în programul APP.

Lilla Debelka, președinte APP Bihor, la Beiuș

Filiala bihoreană a demarat o serie de vizite în piețele din județ, pentru a lua pulsul piețelor rămase și a stabili o relație de colaborare cu micii producători agricoli, cărora să le poată apăra interesele. În dimineața zilei de joi, 17 martie, membrii Caravanei APP, sub conducerea Lillei Debelka, au descins la Beiuș, cu scopul de a promova imaginea acestui partid în acest al doilea cel mai important oraș al Bihorului. Fief al PSD și PNL, Beiușul este un străvechi târg românesc, pe aici trecând odinioară și Mihai Viteazul în drumul lui spre Praga.

Florian Goia în dialog cu un beiușan, la piață

Vizita în piață a prilejuit sentimente diverse, oferite de o mulțime eterogenă, cum observa finul observator care este Florin Goia, președinte al APP Oradea-Grigorescu. Important este că, pe lângă cei reticenți, rezervați, existau și oameni care-și amintesc de bine de Liviu Dragnea și măsurile pozitive promovate în vremea lui. Vicepreședintele Goia observa existența unei categorii de oameni „interesanți”, aflați sub imperiul unei propaganda anti Dragnea, dar care erau dispuși la dialog și receptivi la argumente. Un astfel de om s-a transformat, după o discuție susținută, dintr-un adversar, într-un susținător al lui Liviu Dragnea, ne spune interlocutorul. Piața oferă și oameni informați, care citesc știrile și au o anumită cultură politică, nefiind deci de mirare că Florian Goia a ajuns să stea de vorbă și o jumătate de oră cu câte o singură persoană.

Împărțind pliante APP pe stradă, în Beiuș

Reiese că oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de statutul lor de cetățeni și își doresc o viață mai bună, cu o administrație eficientă și responsabilă, cu prețuri mai mici, un nivel de trai mai crescut și o sănătate mai bună. Produsele românești, cultivate în pământul patriei, cu aroma lor intensă, constituie unul dintre factorii unei sănătăți îndelungate.Trupa APP Bihor a străbătut apoi zona central a Beiușului, fâlfâind steagurile României și partidului ca element distinctive.

Completarea unei adeziuni, la piața din Beiuș, cu Daniela Pusta

S-au împărțit pliante, s-au semnat adeziuni, s-au purtat dialoguri, într-un cuvânt: o bună acțiune de PR, care a implantat în conștiința publică existența APP, într-un loc dominat de partidele guvernamentale.

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.