Attila Kun, mesaj către echipa de suflet: „Dacă există o șansă, luptați pentru ea!”

0
663

Considerat cel mai bun fotbalist orădean din istoria postbelică, Attila Kun este mereu alături de echipa orașului său natal. Stabilit de o lungă perioadă de timp în Germania, legendarul fost jucător și antrenor orădean este cu ochii pe clasamentul din… Liga 3 românească!

Attila Kun predă fotbalul în Germania

„Urmăresc toate rezultatele și aștept cu nerăbdare reluarea sezonului. Cred că băieții pot face o treabă bună chiar dacă sistemul de promovare e complicat, cu o singură promovată dintre 20 de echipe, cu play off, semifinale și finală de promovare, lucru mai greu de înțeles”, ne-a declarat Attila Kun, fost internațional. „Strâng pumnii pentru echipa orașului meu, CAO, sau FC Bihor, cum s-o numi. Eu, cât am jucat pentru orașul meu, mai jos de locul 3 în liga secundă n-am fost”, spune Atilla Kun. Însă Oradea n-a avut echipă, la un moment dat, nici la nivelul Ligii 4, excepția fiind FC Universitatea.

Pe vremea când era fotbalist al Oradiei

„Eu am revenit acasă, la Oradea, de la UTA, cu care mă băteam la titlu, să readucem echipa, împreună cu colegii mei de atunci, în Divizia A. Este echipa sufletului meu și trebuie să revină în prim-planul fotbalului românesc. I-am cunoscut în vară pe băieții care joacă azi. Sunt foarte tineri și le transmit să fie încrezători. Dacă există o șansă, să lupte pentru ea. Luptați pentru ea, băieți! Până la urmă, acest loc 1 în serie nu poate fi întâmplător”, a precizat Kun care a vizitat echipa în vara anului trecut, chiar pe stadionul pe care a făcut istorie.

Actualmente Attila Kun este profesor, are propria școală de fotbal. Licențiat, de trei decenii, la Școala Națională de Antrenori de la Köln, Kun, la bază profesor de educație fizică, predă fotbalul susținând zilnic lecții teoretice și practice. Speră să revină la Oradea în vara acestui an deși, în acea perioadă, are de predat fotbalul în „Camp”-uri din Suedia sau Statele Unite. 

Invitat la o emisiune TV, la Oradea, împreună cu Victor Mihalcea și Ion Lucian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.