Avem primul caz de variola maimuței în România!

0
214

Primul caz de variola maimuței din România a fost raportat, luni, în București, transmite Ministerul Sănătății. Este vorba de un bărbat de 26 de ani al cărui partener a călătorit în mai multe țări din Europa cu numeroase cazuri.

Ministerul Sănătății transmite că boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. S-a demarat acțiunea de depistare a contacților aceste persoane pentru a se lua măsurile necesare de carantinare. Investigația epidemiologică este desfășurată de DSP București.

Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Pacientul este internat la Spitalul ”Victor Babeș” din București, susțin surse medicale.

  • ”Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a transmis Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.