Belarus e sancționată pe cale aeriană

0
190

Compania aeriană de stat Belavia din Belarus a anunțat că a fost nevoită să își reducă flota de avioane la aproape jumătate după ce a devenit ținta sancțiunilor Uniunii Europene, transmite Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin (stânga) și omologul său din Belarus, președintele Alexander Lukașenko, doi prieteni uniți în acțiunea lor împotriva Occidentului

UE a sancționat, joi, compania aeriană belarusă Belavia, acuzând-o că a adus migranți cu avionul în cadrul acțiunii belaruse de destabilizare a statelor europene, măsurile punitive fiind luate împreună cu Statele Unite.
Sancțiunile înseamnă că firmele din UE nu mai pot închiria avioane companiei aeriene, au declarat oficialii europeni.
„Din cauza impunerii restricțiilor, compania aeriană a fost nevoită să își reducă flota”, a transmis Belavia într-un comunicat, adăugând că în prezent are 15 aeronave. Aceasta nu a precizat care dintre cele 14 aeronave Boeing și 15 avioane Embraer pe care le deținea anterior nu mai fac parte din flotă. La sfârșitul anului trecut, compania aeriană deținea 15 avioane, dintre care 5 Embraer și 8 Boeing, alte 15 fiind operate în leasing. Unul dintre cei mai mari furnizori de avioane în leasing ai Belavia a fost Air Lease Corporation (ALC).
Belavia, singura companie aeriană din fosta țară sovietică de 9,5 milioane de locuitori, a spus că intenționează să își reconstruiască flota prin achiziționarea de avioane, dar și prin închirierea acestora de la companii cu sediul în afara UE.
Amintim că Belaviei i-a fost interzis și accesul la o mare parte din spațiul aerian european, după ce regimul Lukașenko a obligat un avion Ryanair să aterizeze pentru a aresta un disident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.