Bilet la loto doar cu buletinul, măsură împotriva minorilor şi a dependenţilor

0
143

Legea care prevede completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc a intrat în vigoare. Astfel, toţi cei care vor să joace la Loto trebuie să prezinte buletinul înainte de a cumpăra un bilet. .

Potrivit actului normativ, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, arată Ardealnews.ro.

„Dependenţa jocurilor de noroc este o tulburare legată de controlul impulsurilor. Jocul patologic de noroc este o afecţiune mult mai întâlnită decât putem noi să intuim, şi asta pentru că sunt prea puţini cei care o privesc drept o boală. Însă familiile în care cel puţin un membru suferă de această tulburare de control a impulsului ştiu sigur că jocul patologic de noroc afectează sever nu doar viaţa persoanei dependente, ci şi a celor din jurul ei”, se arată în expunerea de motive a legii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.