Burduja: Până la finalul anului 2025 tot Bihorul va fi conectat la internet de bandă largă

0
124

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja s-a aflat joi, 20 aprilie, într-o vizită de lucru în Bihor. A fost pe șantierul Parcului Științific și Tehnologic din Oradea, a avut întâlniri cu primari din localitățile unde nu există conexiune la internet și a purtat discuții la Universitatea din Oradea, în vederea stabilirii unor parteneriate.

Ministrul și-a continuat vizita de lucru în județ, în zona montană din comuna Aștileu, pentru a marca finalizarea unui proiect de extindere rețea în bandă largă.

Asta inseamnă că alte 11 localități din Bihor vor avea acces la internet de mare viteză. Este vorba despre: Călățea, Damiș, Albiș, Otomani, Buduslău, Sălacea, Hodoș, Saniob, Silindru, Galoșpetreu și Tarcea.

„Până la finalul anului 2025 tot Bihorul va fi conectat la internet de bandă largă, un lucru important pentru dezvoltarea locală şi pentru acces la serviciile publice”, a declarat Sebastian Burduja într-o conferință de presă de final la Primăria Oradea.

De acolo s-a lansat apelul de proiecte cu titlul „Sprijinirea utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe, Componenta 7 Transformarea digitală, INVESTIȚIA I11”.

„Obiectivul acestei investiții este de a asigura acoperirea accesului la internet de foarte mare viteză în zonele în care piața nu poate furniza aceste servicii pe cont propriu (sate, inclusiv zone defavorizate). Viteza minimă va fi de cel puțin 100 Mbps, cu posibilitatea creșterii acesteia în viitor, iar rețelele vor fi FTTB/H și/sau 5G. Alocarea este de 94 de milioane de euro, prin care Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării își propune să acopere cel puțin 945 de sate din România. 25 sunt din Bihor”, a spus secretarul de stat din Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ana Maria Buşoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.