CA Oradea s-a reunit și a susținut primul antrenament din 2022

0
593

Liderul din Seria 10 a Ligii a 3-a, CA Oradea, s-a reunit după vacanța de iarnă și a susținut primul antrenament din noul an. După ce s-a despărțit de cei mai buni jucători ai săi, golgheterii echipei, Marius Hosu și căpitanul Cosmin Letan, orădenii au transferat trei jucători.

Din sezonul regulat al Ligii 3 au mai rămas de disputat trei etape în care CA Oradea va avea întâlni următoarele adversare: Sportul Șimleu (acasă); Minaur Baia Mare (deplasare) și Lotus Băile Felix (acasă). Orădenii au 35 de puncte cu două mai mult decât principala urmăritoare, Minaur Baia Mare (33 de puncte). Echipa și-a îndeplinit „matematic” obiectivul, calificarea în play-off (între primele patru). În Liga 3 primele patru clasate vor juca play off, într-un sistem cu alte nouă etape. De aici, primele două în ierarhie se vor califica în semifinalele turneului de promovare (Seria 10 se încrucișează cu Seria 9), iar învingătoarele de aici vor juca finala pentru singurul loc disponibil din Liga 2.

Antrenament pe zăpadă și frig intens

Reunirea s-a produs marți (11 ianuarie) după-amiaza, la Stadionul FC Bihor. În vestiar nu s-au regăsit liderii echipei, căpitanul Cosmin Letan, care s-a angajat la Administrația Națională a Penitenciarelor și nici Marius Hosu, vârful de atac care și-a găsit angajament în Liga 5 din Italia. „În locul celor doi am adus trei jucători, până în acest moment. Este vorba despre două vârfuri de atac Sergiu Jurj, venit de la SCM Zalău și Ion Mihai care a evoluat în Liga 2, la Ripensia. Altreilea jucător transferat este Claudiu Petruș, fundaș central sau mijlocaș defensiv, care provine de la Sportul Șimleu”, a precizat Laurențiu Danșa, președintele clubului. Dacă, în acest moment, situația din atac pare, oarecum rezolvată, locul lui Letan mai dă bătăi de cap astfel că este posibil ca pe postul de fundaș central să mai fie transferat un jucător cu experiență.

La prima întâlnire cu jucătorii în 2022, președintele le-a urat bun venit fotbaliștilor și le-a cerut să continue seria de rezultate care au propulsat echipa pe primul loc. „Vă cer să vă pregătiți cât mai bine. Locul în clasament ne obligă”, a spus președintele lui CA Oradea. Gruparea orădeană a perfectat opt partide de verificare, împărțite „frățește” patru pe teren propriu, patru în deplasare cu specificația că, pentru a proteja gazonul pe „Municipal”, există opțiunea de a juca meciurile de verificare, de pe teren propriu, pe sinteticul de la Salonta. Partidele de pregătire vor debuta pe 22 ianuarie și se vor încheia pe 5 martie, urmând ca echipa să susțină primul joc oficial la data de 12 martie, la Oradea în compania echipei Sportul Șimleu Silvaniei. Jocurile de verificare vor fi „rupte” cu un cantonament ce se va desfășura în perioada 2 februarie – 12 februarie, la Băile Felix. Perioada de pregătire centralizată va începe și se va sfârși cu meciuri de pregătire.

PARTIDELE DE VERIFICARE

22 ianuarie: vs CAO 2 (acasă)

29 ianuarie: vs CFR Cluj 2 (deplasare)

2 februarie: vs CSM Satu Mare (deplasare)

12 februarie: vs Teuz Cernei (acasă)

19 februarie: vs Șoimii Lipova (deplasare)

23 februarie: vs CSC Dumbrăvița (acasă)

26 februarie: vs Crișul Chișineu Criș (deplasare)

5 martie: vs. FC Socodor (acasă).

Lotul de jucători, antrenat de tandemul Florin Farcaș – Dorin Mihuț, s-a păstrat, în cea mai mare parte și beneficiază de omogenitate.

Dorin Mihuț
Florin Farcaș

„Sperăm să continuăm pe aceeași linie. Mai sunt trei etape, iar apoi partidele din play-off. Dorim să ne mărim zestrea de puncte, pentru că punctele realizate în sezonul regulat se păstrează și în play off”, a declarat antrenorul principal, Florin Farcaș, care are toate motivele să spere la unul dintre primele două locuri și implicit la semifinalele pentru promovare.

LOTUL DE JUCĂTORI

Barabaș, Bob, Ghețe – Cr. Copil, Daniel Stan, Gunie, Andrei Hosu, Gheorghiță, Chitaș, Ianis Pop, Oșvat, Sotiuț, R. Ardelean, Cârjan, Cherman, Chindlea, Balint, Ioviță, Petruș, Alex Lezeu, Chiș, Porumb, Meșter, George Moga (CSC Nojorid Livada), Alex Popa, Lezeu Alex jr., Ion Mihai, Marina, Jurj.

ALȚI TREI PLECAȚI ÎN ITALIA ȘI UN ACCIDENTAT

La reunire a fost prezent și unul dintre cei mai experimentați jucători ai echipei, Constantin Roșu însă echipa nu se va putea baza pe el, în acest sezon. Roșu a fost operat atât la ligamente, cât și la menisc și va sta până la vară. Dacă Marius Hosu e deja în Italia, trei juniori legitimați la CAO 1910 Oradea au fost invitați la un stagiu de pregătire la celebrul club FC Torino.

În perioada 9-16 ianuarie, fundașul Mark Kovacs (născut 17 iulie 2004), mijlocașul Andrei Moga (28 ianuarie 2006) și atacantul Patrick Jason Vescan-Kodor (9 ianuarie 2006) participă la antrenamente și meciuri amicale cu echipele U18, respectiv U16 ale clubului torinez.

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.