Casa Albă nu exclude sancțiuni pentru „prima doamnă, secretă, a Rusiei”

0
141
alina kabaeva
Alina Kabaeva, campioană la gimnastică ritmică, fiică de tătar, născută la 12 mai 1983, la Tașkent

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a negat că SUA au amânat în mod deliberat sancționarea femeii despre care se crede că ar fi iubita lui Vladimir Putin, potrivit BBC.

Continuăm să revizuim sancțiunile”, a spus Psaki când a fost întrebată de ce politiciana și fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva nu a fost încă vizată de sancțiuni.

Nimeni nu este ferit de sancțiunile noastre. L-am sancționat deja, desigur, pe președintele Putin, dar și pe fiica sa și pe cei mai apropiați acoliți ai săi, și vom continua să revizuim mai multe”, a adăugat Psaki.

Au existat solicitări pentru ca SUA să o sancționeze pe medaliata cu aur la Jocurile Olimpice în vârstă de 38 de ani, așa cum Washingtonul a procedat cu cele două fiice adulte ale lui Putin.

Putin ar considera un atac personal sancțiunile împotriva lui Kabaeva

Putin este cunoscut pentru faptul că este extrem de discret în ceea ce privește viața sa personală și nu a recunoscut niciodată vreo relație amoroasă cu „prima doamnă, secretă, a Rusiei”, așa cum a fost supranumită în presa rusă și străină.

Putin și Kabaeva, două personaje legate de lumea sporturilor și politicii

Potrivit unui raport al cotidianului Wall Street Journal, oficialii americani au reținut sancțiunile împotriva lui Kabaeva din cauza temerilor că Putin le-ar considera un atac personal.

Aceasta ar fi privită ca „o lovitură atât de personală pentru Vladimir Putin încât ar putea escalada și mai mult tensiunile dintre Rusia și SUA”, a titrat Wall Street Journal.

Cele două fiice ale lui Putin „plătesc” prețul invaziei din Ucraina

Uniunea European, SUA, Marea Britanie, Australia și alte câteva state au impus sancțiuni împotriva celor două fiice adulte ale liderului de la Kremlin. Astfel, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova vor fi supuse blocării activelor și interdicției de călătorie, informează The Guardian.

SUA au precizat că fiicele președintelui Rusiei sunt supuse sancțiunilor „pentru că sunt copiii adulți ai lui Putin, o persoană ale cărei proprietăți și interese în bunuri sunt blocate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.