Cea mai mare sală de Padel din România va fi deschisă, în luna martie, la Oradea, în ERA Shop

0
599

Padelul este sportul care a cucerit lumea în ultimii ani. La granița dintre tenis și squash, noua disciplină sportivă „padel” este extrem de practicată în Occident, unde a devenit o modă. Cel mai probabil, în luna martie, se va putea juca padel în Oradea!

Padelul este un tenis între pereți

A ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA

Terenurile de padel din Oradea vor funcționa în Complexul Era, într-un spațiu, darnic ca suprafață, de aproape 2.000 de mp. „Este un sport atrăgător, pe care de abia aștept să-l joc. Cu siguranță va atrage lumea pentru că e perfect pentru grupuri de prieteni, și nu ține cont de calitățile fizice sau de vârsta jucătorilor. Un lucru e sigur. Vom oferi toate condițiile pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții optime”, a spus Florin Mal, directorul ERA Shop, dar și un om de sport, inițiator al proiectului care a dus echipa de fotbal CA Oradea, în Liga 3.

Construcția de la Oradea a început

Construcția va fi efectuată de societatea Aqua Timovladian, administrată de Spiros Baltsavias. „Am început lucrările, iar în opinia noastră, undeva, în luna martie, se va putea juca padel. Vor fi construite șase terenuri, vestiare, o zonă de relax și vom avea toate dotările necesare. Practic, se va putea juca tot timpul anului pentru că beneficiem atât de încălzire cât și de aer condiționat. Este un sport agreabil, pe care l-am jucat, în mai multe rânduri și vă asigur că este pe cât de dinamic pe atât de distractiv. Acest sport nu are limită de vârstă sau greutate. Îl poate juca oricine, copii, adulți, mixt, efectiv oricine!”, ne-a declarat Spiros Baltsavias.

Florin Mal si Spiros Baltsavias

REGULAMENT SIMPLU

Padelul, care-și are originile în Mexic (primul meci a fost jucat în 1969) se desfășoară pe un teren ce reprezintă o treime din terenul de tenis. Partidele se dispută în „dublu” (patru jucători), iar mingile seamănă cu cele din tenis, dar sunt mai puțin presurizate. Punctajul este identic cu cel din tenis însă rachetele sunt diferite. Pe de altă parte, în padel nu există „out”! Terenul are ca limite pereți de sticlă, astfel că mingea revine în joc tot timpul. Regula principală este ca mingea să treacă dincolo de fileu fără a atinge de două ori suprafața de joc.

UTIL ȘI PLĂCUT

Padelul este un sport deloc agresiv, ideal pentru copii sau doamne și domnișoare. Un sport care se joacă cu zâmbetul pe buze, dar și pentru sănătate. Este numai bun pentru a arde caloriile. Cel puțin 500 de calorii într-o oră! O activitate fizică de durată, cu intensitate medie spre scăzută.

Locul viitoarei săli de padel

VEDETELE DE PE TERENUL DE PADEL!

Celebrii Rafa Nadal sau Serena Williams sunt doi dintre tenismenii care joacă padel, iar ibericul, recent încoronat cu titlul de la „Aussi Open”, deține chiar un club de padel! Fotbaliști de top precum Iker Casillas, Lionel Messi sau brazilianul Ronaldo joacă padel în timpul liber. Primul dintre ei participă și la turnee internaționale, acestea fiind organizate în cadrul WTP.  Și pentru că am făcut referire la sportivii spanioli, e de precizat că fotbalul este cea mai practicată disciplină sportivă în Spania. A fost urmată de tenis până de curând, când padelul a trecut peste tenis în preferințele de joc, ca hobby, ale spaniolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.