Centurile Oșorhei, Sântandrei și Nojorid le vor face austriecii de la PORR

0
83

Consiliul Județean Bihor a desemnat constructorul pentru execuția lucrărilor la centurile din Zona Metropolitană Oradea (ZMO). Firma austriacă PORR Construct SRL a fost desemnată câștigătorul licitației pentru proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, care prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Printre proiectele realizate de PORR Construct în România se numără: pista de aterizare 2 de la Aeroportul Otopeni, Drumul Expres DN5, Autostrada Sibiu – Pitești lotul 1, Autostrada Sebeș – Turda lotul 4 și Aeroportul Transilvania. Potrivit unui articol publicat de economedia.ro, în 2022, PORR Construct se afla pe locul 6, după cifra de afaceri din 2021, în topul constructorilor din România, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Ionuț Ciurea, directorul Asociației Pro Infrastructă, a spus că austriecii de la PORR se numără printre constructorii serioși. „În momentul de față avem doar patru constructori «Serioși», la care dacă le dai un contract îl pot duce la capăt. Aceștia sunt Strabag, PORR, Astaldi acum fuzionat cu Salini sub numele WeBuild și UMB. Celelalte două categorii sunt constructorii de «Doamne-ajută», le dai un contract și pe urmă spui «Doamne ajută să îl ducă la capăt» și firmele «Junk»”, ne-a declarat Ciurea, în 2022.

În 2021, PORR Construct a avut o cifră de afaceri de 736.419.926 lei, cu un profit net de 18.494.642 de lei, potrivit listafirme.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.