Cinci pompieri aflaţi în timpul liber au salvat o familie dintr-o casă în flăcări

0
160

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 09.00, plutonier major Bodoni Adrian, plutonier adjutant Jurău Claudiu, plutonier major Lazăr Ilie, plutonier Chișe Mihai și plutonier Herțe Călin se întorceau acasă, în Oradea, după ce ieșiseră din tura de serviciu, executată în cadrul subunității de pompieri din localitatea Valea lui Mihai, când, trecând prin cartierul Episcopia din Oradea, au observat flăcări și fum dens la o casă situată pe strada Santăului.

„S-au deplasat imediat spre locul respectiv, sunând între   timp la 112 pentru sesizarea evenimentului șI, în câteva momente, cei cinci pompieri militari erau deja în interiorul casei incendiate, de unde au evacuat doi copilași și pe părinții acestora, bărbatul fiind în imposibilitatea de a se deplasa din cauza unui handicap locomotor, iar mama trecuse de curând printr-o operație de cezariană, care nici nu știau că locuința era în flăcări. Din fericire, niciun membru al familiei nu a fost rănit”, a transmis lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Totodată, salvatorii au oprit alimentarea cu energie electrică a casei, au scos din locuință o butelie pentru prevenirea unei deflagrații și au evacuat trei cai din grajdul aflat în proximitatea focarelor.

În scurt timp, la locul intervenției au sosit echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, o autospecială tip Abroll, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Forțele de intervenție au procedat rapid la localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta violent la nivelul mansardei și acoperișului casei, acționând concomitent pentru protecția unei clădiri lipite de casa incendiată și a unei construcții auxiliare aflată în imediata proximitate.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ 15 minute, împiedicând extinderea flăcărilor la încăperile de la parter, la atelierul de reparații autolipit de locuința în flăcări și la o anexă. În urma evenimentului, au ars mansarda casei, pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați și acoperișul locuinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.