Cine este Ciolacu? „Șomer până la 37 de ani, ar merita un monument al imposturii”

0
1402

Valeriu Nicolae, „vânătorul de impostori”, a lansat miercuri grupul civic „Integritate pe bune”, o organizație care își propune să facă ceea ar trebui să facă ANI în realitate, adica să descopere conflictele de interese și ilegalitățile la care s-au dedat politicienii de top. Primul client al noii organizații este președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Integritate PE BUNE este un grup civic format din peste 100 de voluntari care analizează CV-urile, declarațiile de avere și interese, firmele și studiile aleșilor nostri. Raportul cu datele primilor 50 de parlamentari cercetați de echipa noastră va fi publicat în luna februarie și va fi plin de surprize, promitem.

Cu cine am putea deschide mai bine lista dacă nu cu domnul Marcel Ciolacu?

Al treilea om în stat, șeful PSD, așa-zis brav luptător la Revoluție, cu o carieră dubioasă, cu prieteni și parteneri de afaceri și mai dubiosi, dar și cu nepoți suspect de norocoși, domnul Ciolacu ar merita un monument al imposturii”, anunță „Integritate pe bune” pe facebook.

Iată ce detalii a prezentat Valeriu Nicolae despre președintele PSD în cotidianul Libertatea:

Revoluție

Marcel Ciolacu are certificat de revoluționar, deși tatăl domnului Ciolacu a avut o funcție foarte importantă în armata Republicii Socialiste România. Este „luptător remarcat pentru fapte deosebite”. Nu e glumă, preacinstitul președinte al PSD, amicul de vânătoare al teroristului Hayssam și mândrul vâslaș al lui Dragnea a luptat „remarcabil” la revoluție, în Buzau, unde au murit 25 de oameni.

Marcel Ciolacu a declarat ca și-a mobilizat colegii de fabrică ca să iasă în fața consiliului judetean al PCR și că a apărat „Palatul Comunal al municipiului”. Nu există niciun document din care să reiasă că Palatul Comunal din Buzău ar fi fost atacat de cineva. Din CV-ul domniei sale lipsește fabrica unde a lucrat.

Cercetatorii de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au declarat repetat că ascunderea locului de muncă din CV-urile politicienilor poate fi o tactică pentru a evita deconspirarea lor ca foști turnatori la Securitate sau la Miliție. 218 certificate de revoluționar au fost anulate numai în 2021 pentru ca cei care le obținuseră s-au dovedit a fi fost foști colaboratori ai Securității. Despre fraudele cu certificate de revoluționar, presa a scris în mod repetat.

În 2019, Marcel Ciolacu a avut tupeul să depună o cerere pentru a fi recunoscut ca „luptător cu rol determinant”, lucru care aduce o indemnizație lunară de peste 2.000 de lei. De ce a crezut domnul Ciolacu că apărarea unei clădiri care nu a fost atacată de nimeni a fost un lucru „determinant” la revoluție este o întrebare la care domnul Ciolacu nu are cum să aibă un răspuns de bun-simț.

Educație

Președintele PSD a terminat una dintre cel mai slab cotate facultăți particulare din România, facultate care a fost în centrul unui scandal imens, legat de diplome false, în 2010 – Universitatea Ecologică. Facultatea nu avea autorizație de funcționare la momentul în care domnul Ciolacu a început-o și a primit o licență de funcționare provizorie abia pe 28 iulie 1995, adică după ce domnul Ciolacu și-a terminat studiile, conform CV-ului de pe site-ul Parlamentului. Domnul Ciolacu avea 28 de ani în acel moment. Este foarte puțin probabil ca domnul Ciolacu să-și fi susținut licența în 1995, lucru care ar fi o minciună prin omisiune. Ia o pauză de studii până în 2001, anul în care PSD revine la putere. În 2001 face trei cursuri, pe care le trece toate ca și cum ar fi durat fiecare câte o lună. Uită să treacă instituția unde a făcut aceste cursuri. De fapt, cursurile care pot justifica și cât de cât cariera extraordinară a domnului Ciolacu în administrația publică sunt, toate șapte, de exact o lună și nu știm unde au fost absolvite.

În 2003 și 2004, Marcel Ciolacu revine la facultatea pe care spune că a absolvit-o în 1995 și face cursuri postuniversitare de doi ani. Faptul că domnul Ciolacu evită să precizeze că a făcut un masterat la Universitatea Ecologică, ar putea indica o altă minciună prin omitere, și anume că domnul Ciolacu doar s-a înscris la masterat, fără însă a obține diploma de master. Mai mult, este foarte posibil ca domnul Ciolacu să se fi înscris la cursuri fără să treacă vreodată pe la ele.

În 2008-2009, în timp ce este viceprimar la Buzău, face și cursurile celebre de „Securitate și Bună Guvernare” ale Colegiului Național de Aparare la Bucuresti. Cursurile sunt rezervate „personalităților civile și militare care ocupă sau pot ocupa funcții de conducere și decizie în domeniile politicii de securitate și apărare națională”. Fundația Colegiului Național de Apărare l-a avut drept vicepreședinte, până în 2019, pe unul dintre cei mai cunoscuți impostori de după revoluție, domnul Cumpănașu. Fie recrutarea la Colegiul National de Aparare era făcuta de mama Omida, fie domnul Ciolacu se ocupa în secret de politici de securitate și apărare națională și avea un „potențial” știut doar de urmașii fostei Securități.

Sediul SNSPA din București

În 2012, la respectabila vârstă de 45 de ani, Marcel Ciolacu, în sfârșit, obține o diplomă cât de cât credibilă, ca urmare a unui masterat la SNSPA. Masterat pe care nu are de ce să îl ascundă, că doar nu crede nimeni că domnul Ciolacu ar fi un plagiator. Pentru a evita orice suspiciune, îi cerem domnului Ciolacu să-și facă publică teza de masterat, care suntem convinși că este o operă care merită citită de cât mai mulți dintre noi. Desigur, domnul Ciolacu a fost înscris, din 2013, și la doctorat, la fabrica de plagiate doctorale a Academiei Naționale de Informații, tot pe un subiect de mare interes pentru serviciile secrete: „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”. Nu l-a terminat niciodată și a fost exmatriculat în 2019, după ce nu a mai depus cerere de prelungire. Nici nu a mai trecut în CV că a fost doctorand la Academia Națională de Informații. Ginerele și secretara domnului Gabriel Oprea se numără printre cei care au rămas fără titlurile de doctori după ce s-a demonstrat că au plagiat.

Experienta profesională

Conform CV-ului oficial de pe pagina Parlamentului, domnul Ciolacu a fost șomer până la vârsta de 37 de ani, când a ajuns brusc consilier juridic la propria firmă. Domnia sa a spus că a lucrat și în fabrică, dar asta lipsește din CV. Anul în care devine consilier juridic la firma unde este și acționar coincide cu absolvirea unor cursuri postuniversitare la Universitatea Ecologică.

Domnul Ciolacu, având calificări cel mult dubioase, a fost pentru o scurtă perioadă prefect interimar la Buzau în 2005 (la 38 de ani), deși avea o experiență profesională de cel mult un an, conform CV-ului oficial. În 2003, firma la care este și acționar, iar din 2004 și jurist, adaugă ca domenii de activitate silvicultura și exploatarea forestieră, una dintre cele mai corupte industrii din România. Tot în 2003 sunt adăugate aceleași coduri de activitate și pentru altă firmă, Lucia Com 94 SRL, unde domnul Ciolacu este acționar. Firma este una de patiserie.

Județul Buzău a avut parte de o serie de defrișări ilegale, iar domnul Ciolacu a fost pozat cu Omar Hayssam la o vânătoare organizată de Ocolul Silvic Buzău. Din 2005, domnul Ciolacu lucrează doar la stat.

„S-au făcut aceste poze, care după 20 de ani s-au dovedit a fi nefericite. Chiar râdeam cu fecioru-meu, îi spuneam: mă, să ştii că am poze şi cu prim-miniştri, şi cu terorişti. Eu nu am pozele acestea”, declara Marcel Ciolacu pentru Gândul.

Viceprimar la Buzău, un oraș dominat de PSD, consilier municipal și, din 2012, în Parlament. Singura experiență de conducere pe care o poate clama domnul Ciolacu până a devenit șef al PSD este o perioadă de un an, timp în care a primit o sinecură de partid și a condus o firmă a Consiliului Municipal Buzău. În perioada în care este șef, firma oferă un contract supraevaluat unui baron pesedist. Numele domnului Ciolacu este legat și de un ONG suspectat de a fi o lojă masonică – Lumina 1879.

Afaceri

În total, am descoperit nouă firme legate de domnul Ciolacu. Firme cu domenii de activitate în patiserie, comerț de produse petroliere, produse farmaceutice, construcții, video-club, televiziune, consultanță pentru afaceri și management. O bună parte dintre firme sunt radiate. Una dintre acestea, unde era coacționar cu un celebru baron local, a fost radiată cu o datorie foarte mare, de aproape două milioane de lei.

Ciolacu, viceprimar de Buzău

Nepotisme

Familia Ciolacu este una foarte norocoasă când vine vorba de slujbe la stat. Nepotul domnului Ciolacu a fost angajat consilier la Ministerul Fondurilor Europene, iar nepoata, tot fără concurs, consilieră a directorului de la Institutul Cultural Român. De fapt, nepoata a primit bani și de la ICR, și de la o firma care a avut un contract pe bani publici cu ICR-ul.

Nepotul domnului Ciolacu, soția domnului Grindeanu și soția unui pesedist foarte descurcăreț din Timiș sunt asociați în aceeași firmă.

Declarații de avere

Declarațiile de avere sunt și ele pline de semne de întrebare. Împrumuturi într-o monedă neidentificată, de 370.000, se evaporează subit în 2012, iar în 2017, domnul Ciolacu avea un minim de 143.000 de lei cash la el acasă. A împrumutat și el la greu partidul, căci o carieră de șef PSD nu este posibilă fără să contribui cu zeci de mii de euro la partid.

Concluzii

Domnul Marcel Ciolacu are un trecut cenușiu în comunism. O educație tare dubioasă după revolutie. Un trecut antreprenorial la fel de mocirlos. O carieră în administrația publică, cu foarte multe semne de întrebare. O experiență profesională ridicolă, care nu justifică în niciun fel cariera politică impresionantă a acestuia. Nepoți cu foarte mare succes la stat și prieteni care de care mai ciudați, incluzându-l pe cel mai cunoscut terorist din România, sirianul Omar Hayssam. Nu în ultimul rând, domnul Ciolacu a completat declarații de avere care ar fi trebuit să pună ANI pe jar. În concluzie, un om perfect pentru a ajunge doctorand la Academia SRI, promovat la greu de Antena 3 și președinte al celui mai mare partid din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.