Cinstirea veteranilor de ziua lor

0
434

La 29 aprilie se sărbătorește, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007, marcată prin ceremonii militare și religioase dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanții principalelor structuri ale instituției, a participat, miercuri, 27 aprilie a.c., la Palatul Cercului Militar Național, la activitatea de împachetare a cadourilor pentru veteranii de război din România și din Republica Moldova.

Aspect de la împachetarea cadourilor

Evenimentul este parte a campaniei „Recunoștință veteranilor de război” din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război” și constă în distribuirea unor pachete celor 1.748 veterani de război și celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum și celor patru veterani din Republica Moldova. Acțiunea de distribuire a pachetelor s-a desfășurat în perioada 26-28 aprilie.

Anul acesta se împlinesc 120 de ani de la instituirea, de către Regele Carol I, prin Decretul Regal, a calității de „veteran de război” pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).

Parcela din cimitirul orădean dedicată soldaților căzuți în al Doilea Război Mondial

Vineri, 29 aprilie, la Oradea, în Cimitirul Municipal, la orele 10, va avea loc o ceremonie militară dedicată celebrării „Zilei Veteranilor de Război”. În județ mai sunt 38 de veterani de război, dintre care 15 sunt orădeni. Toţi au luptat în al Doilea Război Mondial, iar cel mai în vârstă dintre ei are 102 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.