Cristian Terheș – noua stea a scenei europene

0
177

Europarlamentarul Cristian Terheș, un creștin-democrat de sorginte pesedistă și greco-catolică, a fost în fruntea protestelor de la Bruxelles și i-a cerut socoteală președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen în fața celor 100.000 de protestatari. Având o experiență de ședere în SUA, Terheș, care și-a ținut discursul în engleză, a numit-o pe Ursula „liar” (mincinoasă) într-un joc de cuvinte de genul Ursula von der Liar. Știrea a fost pe placul agenției rusești Sputnik, care a și distribuit-o. Cu o lună în urmă, lui Terheș i se interzisese accesul în Parlamentul European, pentru că nu avea certificatul verde…

Manifestația de la Bruxelles

BRUXELLES, 7 dec – Sputnik. Europarlamentarul Cristian Terheș i-a cerut șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în fața a peste 100 000 de persoane (circa 8.000, potrivit poliției – n.n.), să publice contractele cu firmele de vaccinare, se arată pe pagina de Facebook a politicianului român. Aflat în fruntea „marșului pentru libertate” de la Bruxelles, din data de 5 decembrie 2021, care a strâns peste 100.000 de persoane, europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat, prin discursul pe care l-a ținut în fața mulțimii adunate în fața Comisiei Europene, președintelui comisiei Ursula von der Leyen să vina în fața mulțimii și să facă publice integral contractele semnate cu firmele producătoare de vaccin, pentru ca europenii să știe ce conțin.

Europarlamentarul Terheș a ridicat și problema vaccinării obligatorii dorite de președinta Comisiei Europene, moment în care aceasta a fost huiduită de mulțime, se arată în comunicatul de presă emis de Biroul de presa al europarlamentarului Cristian Terheș.

Ursula von der Leyen „face tranziția acestei minunate uniuni de la democrație la tiranie”, a mai spus europarlamentarul Terheș, tiranie împotrivă căreia „au luptat bunicii și părinții noștri”.

Contractele sunt înnegrite ca să nu se vadă adevărul

Europarlamentarul a arătat și în fata mulțimii pagini din contractele cu firmele producătoare de vaccinuri „publicate” de Comisia Europeana care sunt înnegrite complet, astfel încât publicul nu știe ce conțin.”Solicitarea mea pentru voi toți, care sunteți prezenți aici și care privesc de acasă acest protest minunat, este să vă contactați aleșii din Parlamentul European și să le cereți că acest Certificat Verde să fie eliminat de îndată”, a mai spus Terheș la protest.

Românii, prezenți în număr mare la protest

Europarlamentarul le-a adresat un cuvânt de mulțumire în limba română și numeroșilor români veniți la protest din toate colțurile Belgiei, cărora le-a spus: „Oameni buni, vă iubesc! Vă reprezint și nu ne lăsăm!”. Pe toată durata discursurilor, steagul României a fluturat continuu pe scenă, plus că steagurile României s-au putut vedea peste tot în mulțimea de peste 100 000 de persoane. Organizatorii din Belgia pregătesc un protest de amploare și pentru data de 23 ianuarie 2022, la care vor să strângă circa un milion de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.