CTPark Oradea este primul cargo aerian din țară, realizat după o investiție privată

0
178

Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de peste 60.000 mp. Acesta va cuprinde trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.

Lansarea proiectului a fost marcată printr-o conferință de presă la Aeroportul Oradea, susținută de Ilie Bolojan, Președintele Consiliului Județean Bihor, Alina Silaghi, Directorul General al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, Răzvan Horga, Directorul Aeroportului Oradea Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania, și Valentin Roșu, Construction Director CTP Romania.

„La momentul de față suntem în situația în care avem deja un contract semnat cu un viitor rezident și suntem în stadiu avansat de discuții pentru 50% din spațiu, inclusiv operatori de cargo. Ne bucurăm foarte mult de succesul acestui proiect și suntem aici, împreună cu toți partenerii, să garantăm livrarea la timp și în parametri. Fiind lideri pe piață în ceea ce privește parcurile industriale și logistice, nu avem doar un privilegiu, acela de a fi cunoscuți, ci și o mare răspundere și destul de multă presiune de a lucra la timp și în parametri de calitate cât mai ridicați”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania

În prezent se derulează lucrările propriu-zise la terminalul cargo. Acestea au fost precedate de construirea căii de rulare care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului. Compania CTP a construit calea de rulare în perioada 2-15 mai. Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737. Acesta ar urma să devină operațional până în 2023.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,3 milioane de m² de spații în zece țări la 31 martie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.